subota, 22 jun 2019 12:56

Filipovićev rekord na ergometru

Za veslače Smedereva gotovo da nema predaha. Odmah posle dočeka Nove godine i kratkotrajnog odmora, prošle nedelje svi veslači Smedereva odradili su kontrolne testove na ergometru. U stručnom štabu su prezadovoljni učinkom svih veslača, a posebno izdanjem seniora Aleksandra Filipovića i Veselina Savića koji se posle duže pauze vratio veslanju.

- Pripreme idu po planu i bez većih problema. Seniori, koje ove godine očekuju ozbiljna iskušenja, učestvovaće na pripremama u  Kojčegi u Turskoj. Pored Filipovića i Savića ove pripreme odradiće i Marko Torbica. Polazak je planiran za 20. januar i vraćaju se 3. februara. Potom sledi sedmodnevni boravak u zemlji, a onda novo okupljanje ovog puta u Grčkoj gde će im se pridružiti iskusni italijanski stručnjak Đovani Postiljoni. Sledi dvonedeljni rad u Grčkoj, pa povratak u Srbiju i onda nov 15-dnevni rad u Grčkoj. Dugotrajne pripreme koje imaju za cilj da se naši najbolji seniori što bolje pripreme za novu sezonu u predolimpijskoj godini kada se “jure” olimpijske vize – naglašava trener u VK Smederevo Aleksandar Smiljanić.

Najbolji juniori Srbije, njih šestorica u utorak 8. januara otputovali su u Kotor gde će trenirati do 20. januara. Boje VK Smederevo na ovim pripremama predstavljaće Andrija Jevtić, Miroslav Jovanović i Nikola Soldatović. Sa njima na pripreme odlazi i trener Aleksandar Smiljanić.

Po povratku iz Crne Gore nastavljamo pripreme po klubovima, a onda 1. februara odlazimo na pripreme u Tursku. Tamo ćemo raditi do 17. februara. Nakon toga smo desetak dana u Srbiji i potom odlazimo najverovatno u Grčku gde ćemo se spremati za početak sezone i prvu kvalifikacionu regatu u Zagrebu.

Prošle subote odrađeni su klupski testovi na 150 metara, 2000 metara, 6000 metara i 17000 metara za seniore, odnosno 15000 metara za juniore. Najbitnije je da su svi popravili svoj rezultat u odnosu na prethodni test koje je bio pre mesec dana – naglašava Smiljanić i dodaje.

- Rezultati na ovom testu su dokaz da su dobro radili u prethodnih mesec dana. Ipak, moram da istaknem Filipovića koji je sa 5.52,5 postavio svoje najbolje vreme na ergometru i to je samo pola sekunde sporije od klupskog rekorda koji drži Dušan Bogičević. Raduje i povratak Veselina Savića. To je stimulans za sve nas u klubu, a naročito za Filipovića koji je pretodne dve godine sam radio treninge. Sada jedan drugog pomažu, a činjenica je da je i Savić na ergometru sada bio blizu svog najboljeg rezultata ostvarenog pred Evropsko prvenstvo 2014. godine u Beogradu. On je napravio dužu pauzu i još ne smemo da ga u potpunosti opteretimo. Tek je šest meseci u trenažnom procesu i još nije ušao u pun seniorski program da bi predupredili eventualne povrede – naglašava Smiljanić.

Odlične rezultate na testu su odradile i veslačice Smedereva. Ostvarena vremena raduju pred novu sezonu, a nije isključeno da se neka od njih i sa državnog prvenstva na ergometrima vrati sa medaljom.

 

 

Pratite nas

Mi volimo da pravimo velike stvari i obećavamo da nećemo stati. Pridružite nam se na našim društvenim mrežama i pomozite nam u tome svojim mislima i idejama!

Social

Kontakt

VK Smederevo
Despota Đurđa 4
11300 Smederevo, Srbija
Tel/Fax:026/621-027
veslacsd@mts.rs

Pretraga