Kada se na jednom mestu okupe gotovo svi najbolji veslači Srbije svima je jasno da su svi oni tu iz tri razloga. Ili se radi o nekoj jakoj regati, eventulano venčanju nekoga od njih ili su svi po tradiciji,kada se bliži kraj godine, gosti Veslačkog kluba Smederevo na tradicionalnoj Veslačkoj večeri. Tako je bilo prošlog petka kada su po tradiciji izabrani najuspešniji veslači Smedereva u 2016. godini, treneri, ali i oni koji su pomogli da VK Smederevo i ove godine bude među najboljima u Srbiji.

Veslački klub Smederevo imao je na poslednjem takmičenju u 2016. godini tri posade. Daljinska regata u Novom  Sadu okupila je 190 veslača iz devet klubova. U takvoj konkurenciji Smederevci su nastupili sa dve posade u konkurenciji pionira i jednim sastavom u konkurenciji kadeta. Najbolji rezultat ostvario je  pionirski četverac sa kormilarom u sastavu Aleksa Garović, Todor Marković, Andrija Jevtić, Miroslav Jovanović i kormilar LukaVasić. Nadomak medalje bio je i pionirski četverac skul. Petar Samardžija, Vuk Marković, Mladen Vukašinović i Aleksandar Stevanović zauzeli su četvrto mesto u trci na 3000 metara.

Državno prvenstvo u veslanju, u svim kategorijama, održano minulog vikenda na Adi Ciganliji potvrdilo je dominaciju Partizana. Veslači Smedereva su i na ovogodišnjem šampionatu potvrdili da pripadaju vrhu srpskog veslanja. Posle dvodnevnog nadmetanja riznica je uvećana za 11 medalja. Osvojeno je jedno zlato i po pet srebrnih i bronzanih odličja. Najsjajnije su osvojili Marko Ristić, Zoran Rajić, Uroš Dimitrijević za Slavnićem iz Crvene zvezde u seniorskom četvercu bez kormilara. Oni su u velikom finalu za skoro četiri sekunde bili bolji od Partizanovog četverca u kome su veslali učesnici na Olimpijskim igrama Miloš Vasić i Nenad Beđik. U seniorskoj konkurenciji osvojene su još tri medalje. Bogičević i Filipović zauzeli su drugo odnosno treće mesto u skifu, dok su u dubl skulu bili drugi iza Marjanovića i Šljukića za manje od sekunde zaostatka.

petak, 23 septembar 2016 00:00

Prilika za novo dokazivanje

Predstojećeg vikenda Ada Ciganlija ugostiće najbolje veslače na državnom prvenstvu u svim kategorijama. Tokomdvodnevnog nadmetanja za zvanje najboljih boriće se 238 posada, a među njima i 18 posada Veslačkog kluba Smederevo.Prvog dana, u subotu 24. Septembra na regatnu stazu izlaze pioniri i junori. Boje Veslačkog kluba Smederevo prvog dana braniće dve posade u četverac skulu ( prva posada:  Aleksa Garović, Todor Marković, Nikola Soldatović i  Andrija Jevtić, druga posada Lazar Živković, Vuk Bojanić, Dušan Popović i Boris Tomašev), zatim pionirski četverac sa kormilarom u sastavu Nikola Ilić, Lazar Obradović, Aleksandar Stevanović,Miroslav Jovanović i kormilar Veljko Vasiljević, dva dubl skula Petar Samardžija i Božidar Kovačević i Nikola Gačpar iVuk Marković.

utorak, 13 septembar 2016 23:59

Veljko i Andrija vicešampioni Balkana

Veslački klub Smederevo imao je jednu ali odličnu posadu na Balkanskom prvenstvu održanom tokom vikenda u Kastoriji u Grčkoj. Titula vicešamšpiona pripala je juniorima Veljku Simiću i Andriji Stojkoviću u dvojcu bez kormilara. Rezultat dobija na značaju ako se zna da su ispred njih bili Grci četvrtoplasirani sa Svetskog juniorskog prvenstva i da su bili bolji od Rumuna koji su u četvercu na Evropskom prvenstvu osvojili bronzanu medalju.

utorak, 23 avgust 2016 23:57

Tri desetinke odnele polufinale

Uroš Dimitrijević, Zoran Rajić, Marko Ristić i Dušan Slavnić završili su nastup na Svetskom prvenstvu za seniore do 23 godine na 13. mestu. Posada sastavljena od trojice smederevskih i jednog veslača Crvene zvezde propustila je pravu priliku u prvoj kvalifikacionoj trci kada su u poslednjih 200 metara izgubili treće mesto koje je vodilo direktno u polufinale. U repesažu su u većem delu kontrolisali trku i delovalo je da će bez većih problema obezbediti plasman u polufinale. Nažalost, u finišu uprkos velikim naporima morali su da se zadovolje četvrtim mestom. Plasman u polufinale izostao je za 3 desetinke sekunde.

Pratite nas

Mi volimo da pravimo velike stvari i obećavamo da nećemo stati. Pridružite nam se na našim društvenim mrežama i pomozite nam u tome svojim mislima i idejama!

Social

Kontakt

VK Smederevo
Despota Đurđa 4
11300 Smederevo, Srbija
Tel/Fax:026/621-027
veslacsd@mts.rs

Pretraga