Prethodne sezone

Rezultati VK Smederevo u 2015. godini

  • I svetski kup, Bled, 08-10.5.2015.

II mesto            2xSM Aleksandar Filipović

III mesto           4-SM Dušan Bogičević, Veselin Savić

 

  • Evropskog prvenstva za juniore, Račice, 23 – 24.5.2015.

III mesto           4- JM Zoran Rajić, Marko Ristić

 

  • Evropskog prvenstva za seniore, Poznanj, 29 – 31.5.2015.

VII mesto          2x SM Aleksandar Filipović

VIII mesto        4- SM Dušan Bogičević, Veselin Savić

 

  • III svetskog kupa, Lucern, 10-12.7.2015.

VI mesto         4- SM Veselin Savić i Dušan Bogičević

VII mesto       2x SM Aleksandar Filipović

 

  • Svetskog prvenstva za juniore, Rio De Žaneiro 04 – 09.8.2015.

VII mesto        4- JM Marko Ristić, Zoran Rajić

 

  • Svetskog prvenstva za seniore, Ožibele 29.8 – 06.9.2015.

XXIII mesto   1x SM Dušan Bogičević

XIV mesto      4- SM Veselin Savić

 

  • Balkanski šampionat, Jaši 12 – 13.9.2015.

III mesto          2- JM Marko Ristić, Zoran Rajić

 

  • Prvenstvo Srbije, Beograd 19 – 20.9.2015.

 

Osvojeno šest zlatnih, jedna srebrna i tri bronzane medalje.

 

I mesto     4x PM Marko Nikolić, Vukašin Rančić, Aleksa Garović, Miloš Nikolić

I mesto     2- KM  Danilo Selaković, Aleksandar Radovanović

I mesto     4- KM Matija Todorović, Lazar Ristić, Veljko Simić, Aleksa Petrović

I mesto     2- JM Marko Ristić, Zoran Rajić

I mesto     4- JM Danilo Selaković, Aleksandar Radovanović, Marko Ristić,Raja

I mesto     4x JM Lazar Dostanić, Andrija Stojković,  Marko Ristić, Zoran Rajić

II mesto    4- SM Uroš Dimitrijević, Marko Ristić, Zoran Rajić

III mesto   4x KM Boris Jančić, Nikola Mihić, Miloš Slavković, Jovan Mišeljić

III mesto   2x JM Lazar Dostanić, Andrija Stojković

III mesto   1x SM Uroš Dimitrijević

 

REZULTATI  VK SMEDEREVO U 2014. GODINI

Svetsko prvenstvo seniora, Amsterdam (NED), 24-31.8.:
9. mesto, dubl skul, 1. Marko Marjanović (Partizan); 2. Aleksandar Filipović (Smederevo).

Evropsko prvenstvo seniora, Beograd (SRB), 30.4-01.5.:
1. mesto, dvojac bez kormilara, 1. Veselin Savić; 2. Dušan Bogičević.
8. mesto, dubl skul, 1. Marko Marjanović (Partizan), 2. Aleksandar Filipović (Smederevo).

Treći svetski kup, Lucern (SUI), 11-13.7.:
3.   mesto,  dvojac bez kormilara, 1. Veselin Savić; 2. Dušan Bogičević.
8. mesto, dubl skul, 1. Marko Marjanović (Partizan), 2. Aleksandar Filipović (Smederevo).

Svetsko prvenstvo seniora do 23 godine, Vareze (ITA), 23-27.7.:
 5. mesto, skif, 1. Aleksandar Filipović.
10. mesto, četverac bez kormilara, 1. Nikola Selaković.

Evropsko prvenstvo juniora, Hazevinkel (BEL), 24-25.5.:
 7. mesto, dubl skul, 1. Igor Đerić (Partizan), 2. Uroš Dimitrijević (Smederevo).
14. mesto, dvojac bez kormilara, 1. Marko Ristić, 2. Zoran Rajić.

Svetsko prvenstvo juniora, Hamburg (GER), 06-10.8.:
7. mesto, osmerac, 1. Nikola Cvijetić (Crvena Zvezda), 2. Igor Đerić (Partizan), 3. Miloš Milićević (Crvena Zvezda), 4. Uroš Dimitrijević (Smederevo), 5. Dušan Slavnić (Crvena Zvezda), 6. Nemanja Lečić (Crvena Zvezda), 7. Marko Ristić (Smederevo), 8. Zoran Rajić (Smederevo), korm. Mateja Jošić (Partizan).

Olimpijske igre mladih, Nanđing (CHN), 16-28.8.:
15. mesto, skif, 1. Zoran Rajić.

Balkansko prvenstvo, Višegrad (BiH), 6-7.9.:
1. mesto, četverac bez kormilara juniori, 1. Uroš Dimitrijević (Smederevo), 2. Dušan Slavnić (Crvena Zvezda), 3. Marko Ristić (Smederevo), 4. Zoran Rajić (Smederevo);
2. mesto,  osmerac, 1. Nikola Cvijetić (Crvena Zvezda), 2. Igor Đerić (Partizan), 3. Miloš Milićević (Crvena Zvezda), 4. Uroš Dimitrijević (Smederevo), 5. Dušan Slavnić (Crvena Zvezda), 6. Nemanja Lečić (Crvena Zvezda), 7. Marko Ristić (Smederevo), 8. Zoran Rajić (Smederevo), korm. Mateja Jošić (Partizan);
5. mesto, četverac skul kadeti, 1. Danilo Selaković, 2. Lazar Dostanić, 3. Dušan Dimitrijević, 4. Andrija Stojković.

Državno prvenstvo Srbije, Beograd, 20-21.9.:
1. mesto, četverac bez kormilara juniori, 1. Matija Todorović, 2. Andrija Stojković, 3. Marko Ristić, 4. Uroš Dimitrijević;
1. mesto, dvojac bez kormilara juniori, 1. Marko Ristić, 2. Uroš Dimitrijević;
1. mesto, četverac skul kadeti, 1. Danilo Selaković, 2. Lazar Dostanić, 3. Dušan Dimitrijević, 4. Andrija Stojković;
1. mesto, dubl skul kadeti, 1. Lazar Dostanić, 2. Andrija Stojković;
1. mesto, dvojac bez kormilara kadeti, 1. Dušan Dimitrijević, 2. Andrija Stojković;
1. mesto, skif  kadeti, 1. Marko Ristić;
1. mesto, dubl skul pioniri, 1. Miloš Slavković, 2. Lazar Ristić;
2. mesto, četverac skul pioniri, 1. Stevan Vuković, 2. Nikola Mihić, 3. Boris Jančić, 4. Jovan Mišeljić;
3. mesto, četverac bez kormilara kadeti, 1. Danilo Selaković, 2. Aleksa Petrović, 3. Matija Todorović, 4. Aleksandar Radovanović;
3. mesto, četverac sa kormilarom pioniri, 1. Dejan Rizovski, 2. Marko Živanić, 3. Darko Rizovski, 4. Aleksandar Petrovski, korm. Uroš Stevanović.

REZULTATI  VK SMEDEREVO U 2012. GODINI

U Veslačkom klubu Smederevo 2012. godinu ispraćaju sa pomešanim osećanjima. Radost i zadovoljstvo ostvarenim na brojnim takmičenjima u zemlji i inostranstvu pomućeni su tragičnom smrću jednog od najboljih veslača Smedereva svih vremena Nemanje Nešića. Ovaj momak je u svom kratkom, ali uspesima bogatom, sportskom životu ostvario rezultate kojima će težiti generacije i generacije veslača Smedereva.

Zbog toga je Upravni odbor Veslačkog kluba Smederevo doneo odluku da  od 2013. godine  nagrada namenjena najboljem mladom sportisti kluba nosi ime Nemanje Nešića.

U 2012. godini gotovo da nije bilo takmičenja na kojima se nisu pojavljivali smederevski veslači. Što je najbitnije uspesi nisu izostali. Kao i 2011. godine, tako je i 2012. godine u naš grad stigla zlatna medalja sa Svetskog prvenstva za seniore do 23 godine. Zlato je odbranio četverac sa kormilarom u kome su pored Partizanovih veslača bili Smederevci Jovan Jovanović i Aleksandar Filipović, koji je na najbolji mogući način zamenio Veselina Savića.

Radovali su se zlatu iz Litvanije u VK Smederevo, ali je mnogo veću radost izazvala bronza sa Evropskog prvenstva u Varezeu u Italiji koju je osvojio laki četverac u sastavu Miloš Tomić, Nenad Babović, Miloš Stanojević i ekstratalentovani veslač Smedereva Nikola Selaković. Mladi smederevski veslač ušao je u ovaj čamac posle smrti Nemanje Nešića i nastavio tamo gde je ova posada stala osvajanjem treće bronzane medalje (prve dve osvojene su u Brestu i Plovdivu). Neman sumnje da je ova medalja posvećena Nemanji što su, posle takmičenja, i potvrdili osvajači ovog odličja.

Na istom takmičenju Aleksandar Filipović je u dubl skulu sa Markom Marjanovićem u velikom finalu zauzeo peto mesto.

Plovdiv je 2012. godine bio domaćin svetskog seniorskog prvenstva u neolimpijskim disciplinama i najboljim juniorima planete. Naš klub na ovom takmičenju predstavljali su juniori Zoran Rajić, Marko Ristić, Uroš Dimitrijević i Nikola Novaković u  osmercu sa kormilarom. Ova posada bila je druga u B finalu, u generalnom plasmanu zauzela je solidno osmo mesto.

Evropsko juniorsko prvenstvo održano je na Bledskom jezeru od 8. do 10. juna. Srpski osmerac sa kormilarom u kome su veslača četvorica smederevskih veslača Ignjat Đorđević, Ivan Stanišić, Uroš Stanojević i Nikola Selaković, zauzeo je šesto mesto.

Bronzanu medalju na Balkanskom prvenstvu održanom u Plovdivu 8. i 9. septembra osvojila su  trojica smederevskih veslača Sreten Golubović, Bogdan Petronijević i Andreja Vučković u posadi osmerca sa kormilarom.

Na četvrto mesto plasirao se četverac sa kormilarom  u sastavu Marko Ristić, Zoran Rajić, Nikola Novaković i Uroš Dimitrijević.

Krajem septembra u Beogradu je održano državno prvenstvo u svim kategorijama. Veslači Smedereva osvojili su šest zlatnih medalja, četiri srebrne i dva bronzana odličja.

Na najviše pobedničko postolje popeli su se Aleksandar Filipović u dublu sa Mirkom Marjanovićem, kadetski dubl skul Marko Ristić – Zoran Rajić, kadetski dvojac bez kormilara Nikola Novaković – Uroš Dimitirjević, četverac bez kormilara u kome su veslali Dimitrijević, Novaković, Ristić i Rajić. Poslednja dve zlatne medalje delo su pionira –Dušana Dimitrijevića u skifu i četverac skula u sastavu Aleksa Simić, Aleksa Mišeljić, Nikola Janićijević i Andrija Stojković.

Srebrne medalje osvojili su Aleksandar Filipović u skifu, juniorski četverac bez kormilara (Novaković, Dimitrijević, Ristić i Rajić), kadetski četverac skul u sastavu Sreten Petronijević, Bogdan Golubović, Andreja Vučković i Vladimir Živović i osmerac u sastavu Petronijević, Golubović, Vučković, Živović, Rajić, Ristić, Dimitrijević, Novaković i kormilar Arvai.

Vladimir Radenković se posle nekoliko godina pauze vratio osvajanjem bronze u skifu, a to je pošlo za rukom i pionirskom dubl skulu u sastavu Danilo Selaković – Marko Arvai.

Na svečanoj akademiji, povodom završetka sezone osim veslača, prigodnim poklonima nagrađeni su i treneri VK Smederevo Aleksandar Smiljanić, Jugoslav Luković, Saša Dragutinović i Ivan Aćimović. Svi oni su, uz Dejana Guslova, zaslužni što je Veslački klub Smederevo godinama jedan od najboljih u zemlji i najtrofejniji sportski kolektiv u Smederevu.

U novi olimpijski ciklus za Igre u Rio de Žaneiru 2016. godine, Veslački klub Smederevo ulazi sa mnogo optimizma. Igre u Londonu prošle su bez Smederevaca. Kandidata za put u Brazil ima… Među najozbiljnijima su Aleksandar Filipović, Jovan Jovanović, Dušan Bogičević, Veselin Savić, a na vrata seniorskog tima ozbiljno kuca i mladi Nikola Selaković.Vremena ima dovoljno. Nije isključeno da već ova 2013. godina pokaže ko od nabrojanih ima najviše izgleda za osvajanje olimpijske norme.

REZULTATI VESLAČA SMEDEREVA U 2011. GODINI
Veslači Smedereva  na prvenstvu Srbije u 2011. godini osvojili su šest zlatnih, četiri srebrne medalje i tri bronzane medalje. Tri  najsjajnija odličja osvojili su seniori – Dušan Bogičević (skif), Nemanja Nešić i Miloš Stanojević (dvojac bez kormilara – laki) i Marko Marjanović i Dušan Bogičević (dubl skul ).

Preostale tri zlatne medalje pripale su pionirima VK Smederevo. Marko Ristić bio je prvi u skifu, Aleksa Vujović i Zoran Rajić u dubl skulu i pionirski četverac: Vladimir Živović, Dušan Rafović, Dušan Dimitrijević i Dušan Canić.

Sa Balkanskog prvenstva, održanog u Grčkoj, veslači Smedereva vratili su se sa tri medalje. Ignjat Đorđević postao je vicešampion Balkana u osmercu, Nikola Selaković takođe drugi ali u četverac skulu, a bronzano odličje pripalo jeNikoli Novakoviću i Urošu Dimitrijeviću u kadetskom osmercu.

Poljske Kruševice bile su od 24-26 juna domaćin EP za juniore. Ignjat Đorđević bio je sedmi u četvercu s kormilarom (Luka Pejanović, Nikola Krlović, Dušan Veljković Ignjat Đorđević i kormilar Mateja Jošić). Nikola Selaković je u četverac skulu, u kome su još veslali Andreja Šljukić, Miljan Milošević i Bojan Došljak, zauzeo drugo mesto u B finalu, osmo u generalnom plasmanu.

Iton u Engleskoj bio je domaćin Svetskog juniorskog prvenstva od 3. do 7. avgusta. Ignjat Đorđević bio je sedmi u četvercu sa kormilarom, a Nikola Selaković je sa četverac skulom zauzeo 14. mesto.

Svetsko prvenstvo za veslače do 23 godine održano je u Amsterdamu. Veselin Savić i Jovan Jovanović okitili su se titulom prvaka u četvercu sa kormilarom u kome su još nastupili Igor Lucić, Luka Đorđević i kormilar Mateja Jošić.Slovenija i Bled bili su domaćini Seniorskog prvenstva sveta. Na regatnoj stazi na Bledu ostvarivala se viza za odlazak na OI U Londonu.

Nemanja Nešić u lakom četvercu sa Milošem Tomićem, Milošem Stanojevićem Nenadom Babovićem zauezo je 12. mesto, a Dušan Bogičević i Marko Marjanović u dubl skulu morali su da se zadovolje 13. mesto. Obe posade u maju u Lucernu čeka poslednja kvalifikaciona regata za odlazak u London.

Na Evropskom prvenstvu u Plovdivu srebro i bronza pripalo su smederevskim veslačima. Bogičević i Marjanovićpostali su vicešampioni Evrope, a Nemanja Nešić je u lakom četvercu doveslao do bronze.

REZULTATI  VK SMEDEREVO U 2010. GODINI

Svetsko prvenstvo za    juniore
8. mesto  skif:
Aleksandar Filipović

I  Svetski Kup
6. mesto   dubl skul – laki veslači:
Nemanja Nešić
Miloš Stanojević
11. mesto skif:
Dušan Bogičević

II  Svetski Kup
4. mesto   četverac bez kormilara – laki veslači:
Nemanja Nešić
Miloš Stanojević
Nenad Babović
Miloš Tomić

III Svetski Kup
5. mesto  četverac bez kormilara – laki veslači:
Nemanja Nešić
Miloš Stanojević
Nenad Babović
Miloš Tomić

EVROPSKO PRVENSTVO
8. mesto četverac bez kormilara – laki veslači:
Nemanja Nešić
Miloš Stanojević
Nenad Babović
Miloš Tomić
11. mesto dubl skul:
Dušan Bogičević
Jovan Jovanović

BALKANSKO PRVENSTVO
2. mesto   osmerac sa kormilarom – juniori:
Dejan Jovičić, Luka Lekić, Nikola Simović, Vuk Matović
Aleksandar Marinkovski, Miloš Veraš, Luka Miladinović, Aleksandar Filipović
kormilar: Filip Lekić
3. mesto  skif – juniori:
Aleksandar Filipović
 3. mesto   dubl skul – kadeti:
Uroš Stanojević
Dušan Novaković
3. mesto   četverac bez kormilara – kadeti:
Nikola Selaković
Ivan Stanišić
Petar Božinović
Ignjat Đorđević

DRŽAVNO PRVENSTVO
1. mesto   skif – seniori:
Dušan Bogičević
1. mesto  dubl skul – seniori:
Dušan Bogičević
Jovan Jovanović
1. mesto  dvojac bez kormilara – laki seniori:
Nemanja Nešić
Miloš Stanojević
2. mesto  dubl skul – seniori:
Nemanja Nešić
Miloš Stanojević
1. mesto skif – juniori:
Aleksandar Filipović
1. mesto   dubl skul – juniori:
Uroš Stanojević
Aleksandar Filipović
3. mesto  skif – juniori:
Gvozden Babić
1. mesto   skif – kadeti:
Uroš Stanojević
1. mesto   četverac bez kormilara – kadeti:
Nikola Selaković
Petar Božinović
Ivan Stanišić
Ignjat Đorđević
2. mesto   dubl skul – kadeti:
Ivan Stanišić
Nikola Selaković
2. mesto   četverac skul – kadeti:
Ivan Stanišić
Petar Božinović
Ignjat Đorđević
Uroš Stanojević
3. mesto  dvojac bez kormilara – kadeti:
Petar Božinović
Ignjat Đorđević
1. mesto  skif – pioniri:
Nikola Novaković
1. mesto   četverac sa kormilarom – pioniri:
Filip Maksimović
Andreja Vučković
Marko Tomrecaj
Bogdan Golubović
korm: Nikola Milovanović
2. mesto   četverac skul – pioniri:
Zoran Rajić
Milorad Živić
Uroš Dimitrijević
Aleksa Dabić
3. mesto dubl skul – pioniri:
Filip Bančov
Jovan Nikolić

Pratite nas

Mi volimo da pravimo velike stvari i obećavamo da nećemo stati. Pridružite nam se na našim društvenim mrežama i pomozite nam u tome svojim mislima i idejama!

Social

Kontakt

VK Smederevo
Despota Đurđa 4
11300 Smederevo, Srbija
Tel/Fax:026/621-027
veslacsd@mts.rs

Pretraga