Dušan Bogićević

Mesto i datum i rođenja: Smederevo, 28. april 1992.

Klub: Smederevo

Čamac u kojem će veslati u Beogradu: dvojac bez kormilara

Najveći uspesi u karijeri: srebrna medalja u dubl skulu na Evropskom prvenstvu u Bugarskoj 2011, bronzana medalja u dubl skulu na Evropskom prvenstvu u Belorusiji 2009, šesto mesto u dubl skulu na Svetskom prvenstvu u Poljskoj 2009.

Smederevac Dušan Bogićević u Beogradu se vraća u reprezentaciju posle dve godine pauze. Poslednji put se na velikoj sceni ogledao na Evropskom prvenstvu u Bugarskoj 2011. ka da je u dublu skulu sa Markom Marjanovićem postao evropski viceprvak. Njih dvojica su i dve godine ranije u istoj disciplini na EP u Belorusiji osvojili bronzu. Iako do sa da ni kad ni je veslao u dvojcu bez kormilara na velikim takmičenjima sa svojim klupskim kolegom Veselinom Savićem zablistao je na izbornim regatama izborivši priliku da vesla u ovoj disciplini pre prošlogodišnjih evropskih prvaka.

Aleksandar Filipović

Mesto i datum i rođenja: Smederevo, 29. maj 1992.

Klub: Smederevo

Čamac u kojem će veslati u Beogradu: dubl skul

Najveći uspesi u karijeri: zlatna medalja u četvercu sa kormilarom na Svetskom prvenstvu za seniore do 23 godine u Litvaniji 2012; srebrna medalja u dubl skulu na Mediteranskim igrama u Turskoj 2013; peto mesto u dubl skulu na Evropskom prvenstvu u Italiji 2012; sedmo mesto u dubl skulu na Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji 2013.

Aleksandar Filipović će biti jedan od trojice članova Veslačkog kluba Smederevo koji je izborio svo je mesto na Evropskom prvenstvu. U dubl skulu sa Markom Marjanovićem pokuša će da napravi korak više u odnosu na Evropsko prvenstvo u Varezeu 2012. gde su njih dvoji ca bili peti.

Veselin Savić

Mesto i datum i rođenja: Smederevo, 22. septembar 1989.

Klub: Smederevo

Čamac u kojem će veslati u Beogradu: dvojac bez kormilara

Najveći uspesi u karijeri: zlatna medalja u četvercu sa kormilarom na Svetskom prvenstvu za seniore do 23 godine u Holandiji 2011.

Iako je nastupio u jednoj trci kao rezerva u četvercu skulu na Evropskom prven stvuu Bugraskoj 2011. Veselin Savić će našampionatu u Beogradu prvi put braniti boje Srbije naevropskim prvenstvima kao samostalan član jednog čamca. Osvajač zlata na Svetskom prvenstvu za seniore do 23 godine u Holandiji 2011. nada se da Bogićević i on mogu do finala.

“Kroz čitav pripremni period kao posada smo imali i uspone i padove za ko je smo zna li samo mi i trener. Ipak, bi li smo na visini zadatka kada se pravio tim za Evropsko prvenstvo u Beogradu. Sa ogromnom motivacijom smo radili od početka trenažnog procesa i u pravom trenutku smo bili bolji od evropskog prvaka Stojića i Mačkovića i zasluženo smo se našli u sastavu za Beograd iako mi je krivo što Nikola neće braniti zlato iz Sevilje..."

Pratite nas

Mi volimo da pravimo velike stvari i obećavamo da nećemo stati. Pridružite nam se na našim društvenim mrežama i pomozite nam u tome svojim mislima i idejama!

Social

Kontakt

VK Smederevo
Despota Đurđa 4
11300 Smederevo, Srbija
Tel/Fax:026/621-027
veslacsd@mts.rs

Pretraga