subota, 22 jun 2019 12:32

ODRŽAN PRVI KONTROLNI TRENING PRED NASTUPAJUĆU SEZONU

U Veslačkom klubu Smederevo uveliko traju pripreme za narednu takmičarsku sezonu. U želji da se ostvare što bolji rezultati, u saradnji sa Veslačkim savezom Srbije, odrađeni su savezni testovi po klubovima.

Seniori VK Smederevo Aleksandar Filipović i povratnik u veslanje, posle nekoliko godina pauze, Veselin Savić, odlično su uradili kontrolni test. Rezultati najavljuju dobra ostvarenja u predolimpijskoj godini kada se jure norme za odlazak na Olimpijske igre 2020. godine

Prvoplasirani na testu za seniore B bio je veslač Smedereva Marko Torbica. Isti plasman u kategoriji juniora ostvario je  Miroslav Jovanović. Pored njega, u konkurenciji juniora istakao se i Andrija Jevtić.

Kod kadeta nasjbolja vremena ostvarili su Veljko Vukašinović,  najbolji rezultat u klubu i treći u savezu. Vuk Marković je na saveznom takmičenju bio četvrti.

Zahvaljujući ovim ali i rezultatima iz 2018. godine na reprezentativne pripreme koje će se održati u januaru, februaru i martu, u trajanju od po 15 dana, u Crnoj Gori, Turskoj i Grčkoj, pozvani su Aleksandar Filipović, Veselin Savić, Marko Torbica, Miroslav Jovanović, Andrija Jevtić i Nikola Soldatović.

NJih ove godine očekuje seniorsko prvenstvo sveta u Otenshajmu (25.8. – 1.9.) i Evropski šampionat u Lucernu od 31. maja do 2. juna, zatim Svetsko i Evropsko prvenstvo za seniore B koja će se održati u Sarasoti u USA (24. – 28. jul) i Janjinama u Grčkoj 7. i 8. septembra. Najvažnija takmičenja za juniore održaće se u Tokiju od 7. do 11. avgusta i Esenu u Nemačkoj 18. i 19. maja.

Pratite nas

Mi volimo da pravimo velike stvari i obećavamo da nećemo stati. Pridružite nam se na našim društvenim mrežama i pomozite nam u tome svojim mislima i idejama!

Social

Kontakt

VK Smederevo
Despota Đurđa 4
11300 Smederevo, Srbija
Tel/Fax:026/621-027
veslacsd@mts.rs

Pretraga