SIGURNO DO ČETVRTFINALA

Filipović i Beđik plasirali su se u četvrtfinale Svetskog prvenstva koje se održava u Beogradu na Adi Ciganliji. Naša Posada je u svojoj kvalifikacionoj grupi zauzela četvrto mesto iza Španaca, Nemaca i Rumuna. Posle danas održanih repesaža poznato je protiv koga će veslati u borbi za plasman u polufinale. rivali dvojici Aleksandra biće im dubl skulovi Australije, Švedske, Kine, Francuske i, možda najveći favoriti za najviši plasman, posada Hrvatske za koju veslaju braća Sinković i Valent. Plasmanom u polufinale Filipović i Beđik došli bi na korak od osvajanja olimpijske vize jer kartu za Pariz 2024. dobiće 11 najbolje plasiranih čamaca u Beogradu. Zato je jasno da sutra moraju da izveslaju maksimalnom snažno ukoliko žele, a sasvim sigurno žele, da dobiju priliku da se izbore za Olimpijske igre u parizu 2024. godine.

Da podsetim, ukoliko se ove ne obezbedi vize, preostaje još jedna prilika, naredne godine na kvalifikacionoj regati koja se, po tradiciji, održava u Lucernu.

UROŠ DIMITRIJEVIĆ

Trener mlađih kategorija VK Smederevo, rođen 27.9.1996. godine. Relativno rano, sa 22 godine, prestaje da se bavi aktivnim veslanjem i posle nekoliko meseci prelazi u trenere. Sa Balkanskih prvenstava ima zlato u četvercu bez kormilara (Višegrad, 2014. godine) i bronzu u osmercu za kadete u Turskoj 2011. godine. Državni prvak 2012. u četvrrcu bez kormilara, šampion Srbije u četvercu bez kormilara za mlađe seniore 2017. i vicešampion u istoj disciplini za seniore. Učesnik Svetskog prvenstva u Bugarskoj  u osmercu 2014. godine, sedmi na Evropskom prvenstvu 2014 za juniore u dubl skulu, isti plasman ostvario je na Svetskom juniorskom prvenstvu dve godine kasnije i 13. na svetskom prvenstvz za seniore B u Roterdamu 2016. godine u četvercu bez kormilara

 

 

Aleksandar Smiljanić

Trener Aleksandar Smiljanić radi u klubu od 1995. godine. U svojoj veslačkoj karijeri od ostvarenih rezultata izdvaja peto mesto na juniorskom prvenstvu sveta održanom 1991. godine  u Francuskoj u dvojcu sa Miljanom Popovićem, a 1990. godine bio je i  prvak SFRJ u dublu.   Sve informacije od Aleksandra Smiljanića možete da dobijete na telefon 064 1415142.

Pratite nas

Mi volimo da pravimo velike stvari i obećavamo da nećemo stati. Pridružite nam se na našim društvenim mrežama i pomozite nam u tome svojim mislima i idejama!

Social

Kontakt

VK Smederevo
Despota Đurđa 4
11300 Smederevo, Srbija
Tel/Fax:026/621-027
veslacsd@mts.rs

Pretraga