subota, 22 jun 2019 12:10

NA TRADICIONALNOJ VESLAČKOJ VEČERI NAGRAĐENI NAJUSPEŠNIJI U 2018. GODINI

Veslački klub Smederevo je, po tradiciji, na Veslačkoj večeri, uz društvo prijatelja kluba, donatora, sponzora, čelnika Saveza, veslača, roditelja i nastavnika proglasio najuspešnije u godini na izmaku.
Smederevski veslači imaju čemu da se raduju. U godini koju dočekuju i u kojoj obeležavaju 95 godina postojanja, nadaju se još boljim rezultatima po kojima su prepoznatljivi u našoj zemlji i inostranstvu. Podloga za taj optimizam su rezultati ostvareni u 2018. godini.
Kao i prethodnih godina, smederevski veslači nastupali su na gotovo svim većim međunarodnim takmičenjima.

 

Početkom avgusta, Aleksandar Filipović bio je učesnik Evroskog prvenstva u Glazgovu. Problemi sa povredom omeli su ga u natojanjima da ostvari što bolje rezultate.
Nova nada smederevskog veslanja, Marko Torbica bio je učesnik juniorskog prvenstva Evrope održanoh u Francuskoj krajem maja. Sve dobre nastupe “začinio” je osvajanjem srebrne i bronzane medalje na Balkanskom šampionatu na kome su Smederevci svoju kolekciju medalja uvećali za šest odličja, dve srebrne i četiri bronzane.
Ono što daje nadu su rezultati mlađih selekcija ostvareni na državnom prvenstvu na kome su smederevski veslači osvojili 12 medalja, tri zlatne, osam srebrnih i jednu bronzanu. Iako u rukama imaju nešto više od godinu dana veslanja, impresivne su bile devojke VK Smederevo. Pionirke su prvakinje države, a u konkurenciji kadetkinja doveslale su do bronze.
Obraćajući se prisutnima, uz zahvalnost svima koji su ove i prethodnih godina bili uz klub, predsednik VK Smederevo Miljan Popović je, pored rezultata, u prvi plan istakao činjenicu da je u 2018. godini kupljeno sedam čamac.
– Ove godine smo kupili dva polovna osmerca, dva četverca i skif. Ovi čamci će se uglavnom koristiti za naše mlađe selekcije od kojih mnogo očekujemo u godinama koje slede. Uz odgovarajući kadar i odlične uslove ne sumnjamo u još bolje rezultate. Kupili smo novi kombinovani čamac za dubl i dvojac, kao i skif za naše iskusnije takmičare.

Među nagrađenima za ostvarenja u ovoj godini našle su se prvakinje Srbije u četverac skulu za pionirke i bronzane u kadetskoj konkurenciji Milica Pejović, Milica Mladenović, Milka Zdjelar i Teodora Stevanovska.
Nagradu je dobio i Vuk Marković za bronzu sa Balkanskog prvenstva u osmercu, ali i za dve titule prvaka u kadetskom četverac skulu i četvercu bez kormilara.
Andrija Jevtić i Nikola Soldatović imaće po čemu da pamte 2018. godinu. Postali su državni prvaci u kadetskom dvojcu bez kormilara, imaju tri titule vicešampiona u juniorskom i kadetskom četverac skulu kao i četvercu bez kormilara za kadeta. Sezonu su krunisali osvajanjem bronze na Balkanskom prvenstvu u kadetskom dvojcu bez kormilara.


Miroslav Jovanović osvojio je ove godine pet medalja na prvenstvu Srbije. Titule vicešampiona osvajao je u juniorskom dublu, četverac skulu za juniore i kadete, skifu za kadete, kao i kadetskom četvercu bez kormilara. Na Balkanijadi se okitio bronzom u kadetskom skifu.
Zlato na prvenstvo u juniorskom skifu, dve srebrne medalje sa šampionata države u dubl i četverac skulu, ali i učešće na juniorskom prvenstvu Evrope doneli su priznanje Marku Torbici kome je za ostvarenja u ovoj godini pripala i nagrada “Nemanja Nešić”.
U konkurenciji seniora nagrađen je Aleksandar Filipović za tri srebrne medalje sa državnog prvenstva, ali i za nastupe na Evropskom prvenstvu za seniore, kao i učešće na prvom Svetskom kupu.
Nagrađeni su i treneri kluba, Veselin Savić, Uroš Dimitrijević, Saša Dragutinović i Aleksandar Smiljanić.
Nagrade za pomoć i podršku Veslačkom klubu Smederevo u prethodnom periodu dobili su Boban Ranković i porodica Spasov.
Osim prijatelja, sponzora, donatora i predstavnika gradske vlasti, svojim prisustvom Veslačko veče su uveličali predsednik Izvršnog odbora Veslačkog saveza Srbije Viktor Nikolić i selektor Nebojša Ilić.

Pratite nas

Mi volimo da pravimo velike stvari i obećavamo da nećemo stati. Pridružite nam se na našim društvenim mrežama i pomozite nam u tome svojim mislima i idejama!

Social

Kontakt

VK Smederevo
Despota Đurđa 4
11300 Smederevo, Srbija
Tel/Fax:026/621-027
veslacsd@mts.rs

Pretraga