četvrtak, 13 jun 2019 19:55

SMEDEREVSKI VESLAČI ODLIČNI NA INTERNACIONALNOJ REGATI VOJVODINA OPEN NA PALIĆU

Još jedan nastup i mnoštvo medalja za smederevske veslače. Na internacionalnoj regati Vojvodina open, održanoj na Paliću, veslači Smedereva osvojili su 12 medalja. Prvi dan najavio je žetvu medalja kada su se Smederevci osam puta peli na pobedničko postolje. Jedini predstavnik Smedereva u seniorskoj konkurenciji, Aleksandar Filipoivć nije imao premca u skifu, a uspeh je upotpunio osvajanjem zlata u seniorskom dubl skulu sa Milošem Stanojevićem iz Tamiša. Ovi rezultati, kao i nastupi na dosadašnjim regatama obezbedili su Filipoviću pozivnicu na pripreme za odlazak na Evropsko prvenstvo koje će se ove godine održati u Glazgovu u Škotskoj.

U mlađim kategorijama do zlata je prvog dana regate stigao kadetski četverac bez kormilara u sastavu Vuk Marković, Nikola Soldatović, Andrija Jevtić i Miroslav Jovanović. Srebro su osvojila Milka Zđelar i Milica Mladenović u skifu za pionirke, kao i  dubl skul u sastavu Milica Pejovič i Teodora Stevanovska.

Bronzana odličja pripala su Miroslavu Jovanoviću u skifu za kadete, kadetskom četverac skulu (Petar Samardžija, Dušan Popović, Veljko Vukašinović, Todor Marković ) i pionirskom četverac skulu u sastavu Vuk Simić, Lazar Stojković, Dimitrije Simić i Božidar Kovačević.

 

Osim Filipovića, koji je drugog dana bio najbolji u dubl skulu, na pobedničko postolje popeo se kadetski dvojac u sastavu Andrija Jevtić i Mikola Soldatović. Oni su osvajanjem zlatne medalje potvrdili kvalitet i odličnu formu tokom ovog dela sezone.

Pionirski dubl skul u sastavu Lazar Stojković i  Božidar Kovačević  bio je drugi, kao i pionirke u četverac skulu u sastavu Milica Pejović, Milica Mladenović, Milka Zđelar i Teodora Stevanovska.

Naredna iskušenja mlađe kategorije VK Smederevo očekuju početkom septembra  kada se na Paliću održava treće kolo Omladinske lige Srbije.

 

Pratite nas

Mi volimo da pravimo velike stvari i obećavamo da nećemo stati. Pridružite nam se na našim društvenim mrežama i pomozite nam u tome svojim mislima i idejama!

Social

Kontakt

VK Smederevo
Despota Đurđa 4
11300 Smederevo, Srbija
Tel/Fax:026/621-027
veslacsd@mts.rs

Pretraga