sreda, 12 jun 2019 22:45

SMEDEREVSKIM VESLAČIMA OSAM MEDALJA NA DRUGOJ REGATI OMLADINSKE LIGE NA TISI KOD ČURUGA

Ukupno 106 posada iz 14 klubova nadmetalo se prošle subote na Tisi kod Čuruga u okviru drugog kola Omladinske lige. U VK Smederevo imaju razloga za zadovoljstvo jer su se sa ovog takmičenja vratili sa osam medalja, tri zlatne, četiri srebrne i jednim bronzanim odličjem.

U konkurenciji kadeta u skifu trijumfovao je Andrija Jevtić, a u istoj konkurenciji, ali u dubl skulu najbolji su bili Vuk Marković i Dušan Popović. Srebro je pripalo takođe Smederevcima Luki Vasiću i Vukašinu Rajiću.

Na najviše pobedničko postolje popela se i Milka Zdjelar u pionirskom skifu, dok je njena klupska drugarica Milica Mladenović bila druga.

Kadetski četverac skul u sastavu Petar Samardžija Vuk Marković, Dušan Popović i Andrija Jevtić bio je drugi, kao i u konkurenciji kadetkinja u istoj disciplini posada u sastavu Jelena Vukelić, Nevena Stevanović, Ana Soldatović i Milica Pejović.

Jedino bronzano odličje pripalo je pionirkama u dubl skulu u kome su veslale Teodora Stevanovska i Maša Vasić.

Treće kolo Omladinske lige održaće se 1. septembra, takođe u Čurugu, a poslednje četvrto kolo13. oktobra u Novom Sadu. Posle dva kola vodi Čurug sa 25 bodova, a Smederevo je drugo sa 22 boda.

Narednog vikenda na Paliću će se održati Otvoreno prvenstvo Vojvodine na kome će VK Smederevo nastupiti sa 13 posada.

U konkurenciji seniora okušaće se Aleksandar Filipović i skifu, a u istoj disciplini, ali u konkurenciji juniora veslaće Lazar Ristić. Kadetski skif predstavljaće Miroslav Jovanović. Petar Samardžija, Dušan Popović, Veljko Vukašinović i Todor Marković nastupiće u kadetskom  četverac skulu, dok će u četvercu bez kormilara veslati Vuk Markvoić, Nikola Soldatović, Andrija Jevtić, i Miroslav Jovanović. U pionirskom četverac skulu veslaće Vuk Simić, Lazar Stojković, Dimitrije Simić i Božidar Kovačević.

U kadetskom dvojcu bez kormilara do što boljeg plasmana pokušaće da dođu Andrija Jevtić i Nikola Soldatović, a u dubl skulu VK Smederevo imaće tri posade (Miroslav Jovanović – Vuk Marković, Todor Marković – Veljko Vukašinović i dušan Popović – Petar Sanardžija). U konkurenciji pionirskih dubl skulova snage sa ostalima odmeravaće Dimitrije Simić i Božidar Kovačević.

Ženski deo VK Smederevo oprobaće se u dubl skulu u sastavu Milica Pejović i Teodora Stevanovska i četverac skulu u kome će , pored Teodora i Milice, veslati Milica Mladenović i Milka Zdjelar.

Pratite nas

Mi volimo da pravimo velike stvari i obećavamo da nećemo stati. Pridružite nam se na našim društvenim mrežama i pomozite nam u tome svojim mislima i idejama!

Social

Kontakt

VK Smederevo
Despota Đurđa 4
11300 Smederevo, Srbija
Tel/Fax:026/621-027
veslacsd@mts.rs

Pretraga