sreda, 12 jun 2019 22:27

DVA ODLIČJA SA BLEDA

Minulog vikenda na Bledskom jezeru je održana 63. Internacionalna regata na kojoj je nastupilo 443 veslača iz 18 zemalja i 63 kluba. Na ovoj velikoj smotri veslanja nastupio je i VK Smederevo sa osam posada.

U izuzetno jakoj konkurenciji mladi veslači Smedereva su još jednom potvrdili da je pred njima svetla budućnost. Od osam posada četiri se plasiralo se finale, a dve posade su se popele na pobedničko postolje.

Kadetski četverac skul u sastavu Vuk Marković, Andrija Jevtić, Nikola Soldatović i Miroslav Jovanović trijumfovao je u ovoj disciplini, a druga smederevska posada u sastavu Petar Samardžija Dušan Popović, Veljko Vukašinović i Todor Marković zastala je na korak od medalje.

Odličan rezultat zabeležili su u kadetskom dubl skulu Andrija Jevtić i Nikola Soldatović osvajanjem srebrne medalje. Oni su sa pobedničkim čamcem iz VK Partizan zaostali nešto manje od četiri sekunde.

U istoj disciplini Veljko Vukašinović i Todor Marković zauzeli su odlično peto mesto.

Osim veslača Slovenije i Srbije, na Bledskom jezeru nadmetali su se veslači iz Austrije, Bigarske, Hrvatske, Kipra, Češke, Francuske , Gruzije, Nemačke, Gvatemale, Mađarske, Meksika, Slovačke, Španije, Švajcarske, Turske i USA. Mlađe kategorije VK Smederevo naredne nedelje na Tisi kod Čuruga očekuje drugo kolo Omladinske lige na kome će nastupiti kadeti i pioniri.

Pratite nas

Mi volimo da pravimo velike stvari i obećavamo da nećemo stati. Pridružite nam se na našim društvenim mrežama i pomozite nam u tome svojim mislima i idejama!

Social

Kontakt

VK Smederevo
Despota Đurđa 4
11300 Smederevo, Srbija
Tel/Fax:026/621-027
veslacsd@mts.rs

Pretraga