petak, 07 jun 2019 11:43

ODLIČNI REZULTATI SMEDEREVSKIH VESLAČA NA 35. INTERNACIONALNOJ REGATI KROACIJA OPEN 2018

Rezultati smederevskih veslača na međunarodnoj regati u Zagrebu najavljuju da posle nekoliko relativno sušnih, sledi dobra godina za smederevsko veslanje.

Najviše raduje odličan rezultat Aleksandra Filipovića u seniorskom skifu. On je prvog dana na memorijalnoj trci Slavka Matoca zauzeo odlično treće mesto iza hrvatskog reprezentativca Damira Martina na drugom i druga iz reprezentacije Srbije Marka Marjanovića koji je trijumfovao u ovoj trci. Potvrdu dobre forme na početku sezone Marjanović je pokazao drugog dana kada je, takođe u skifu, osvojo zlatnu medalju sa najboljim vremenom u karijeri u ovoj disciplini.

Ovim rezultatom i plasmanom, Filipović je izborio status reprezentativca u 2018. godini u kojoj ga očekuju brojni nastupi na Svetskim kupovima ali i Evropsko i Svetsko prvenstvo u Glazgovu početkom avgusta i Svetski šampionat u Plovdivu sredinom septembra.

Drugog  dana regate u Zagrebu, koja je okupila blizu 600 veslača, bronzanu medalju za Veslački klub Smederevo osvojio je u kadetskom skifu Miroslav Jovanović, a samo sekunda je juniore Marka Torbicu i Lazara Ristića delila od bronze u juniorskom dvojcu bez kormilara.

Prvog dana regate, osim bronze Aleksandra Filipovića, vredno pomena je prvo mesto u B finalu, osnosno sedmo mesto u generalnom plasmanu kadetskog dvojca bez kormilara u sastavu Andrija Jevtić – Nikola Soldatović. Isti plasman u juniorskom skifu ostvario je Marko Torbica.

U Beogradu će se 28. aprila održati prvo zvanično takmičenje u Srbiji u 2018. godini. na prvenstvu države u malim čamcima za što bolje plasmane nadmetaće se najbolji seniori i juniori. Dan kasnije, takođe na Adi Ciganliji,  na programu je prva regata Kupa Srbije.

 

Pratite nas

Mi volimo da pravimo velike stvari i obećavamo da nećemo stati. Pridružite nam se na našim društvenim mrežama i pomozite nam u tome svojim mislima i idejama!

Social

Kontakt

VK Smederevo
Despota Đurđa 4
11300 Smederevo, Srbija
Tel/Fax:026/621-027
veslacsd@mts.rs

Pretraga