petak, 07 jun 2019 11:36

VESLAČI SMEDEREVA U PETAK PUTUJU U ZAGREB NA TRADICIONALU INTERNACIONALNU REGATU KROACIJA OPEN

Godinama unazad, međunarodna regata Kroacija Open, koja se održava u Zagrebu, je  prvo veliko i značajno takmičenje za smederevske veslače. Tako je i ove godine.  Sledećeg vikenda, 14. i 15. aprila na regatnoj stazi na Jarunu, nadmetaće se više od 2000 veslača i veslačica iz  Slovenije, Hrvatske,  Slovačke, Austrije, Estonije, Litvanije, Izraela, Litvanije, Izraela, Turske, Mađarske, Irske, Bugarske, Švajcarske i Srbije.

Boje VK Smederevo na ovom velikom takmičenju braniće Aleksandar  Filipović u seniorskom skifu, Marko Torbica i Lazar Ristić u juniorskom skifu, u kadetskom  skifu nastupiće Miroslav Jovanović i u kadetskom dvojcu veslaće Nikola Soldatović i Andrija Jevtić. Svi oni veslaće prvog dana, a do same regate znaće se da li će biti drugačijih posada drugog dana regate u Zagrebu – kaže Luka Đorđević, trener mlađih selekcija VK Smederevo.

- Ovo je izborna regata za sastav juniorske reprezentacije Srbije. Prioritet Saveza je da se za Evropsko prvenstvo nađe najbrži  skif jer su krajem oktobra Olimpijske igre mladih. Postoji šansa da se plasmanom na šampionatu Evrope izbori viza za Olimpijske igre mladih. Želimo da već na šampionatu Starog kontinenta stignemo do Buenos Ajresa gde se održavaju Olimpijske igre mladih ove godine. Veslački klub Partizan i mi imamo dvojicu najbržih juniora u skifu. To su Marko Torbica i Pavle LJeskić. Prva izborna regata je Zagreb,  nakon toga državno prvenstvo za male čamce u Beogradu krajem aprila. Ukoliko bude 1:1 u pobedama, putnik za Buenos Ajres će se birati na Beogradskoj internacionalnoj regati sredinom maja – kaže Luka Đorđević.

Što se juniora tiče, sledi vrlo zgusnut raspored takmičenja jer je posle regate u Beogradu već za dve nedelje 26. i 27. maja u Gravelinu u Francuskoj Evropsko juniorsko prvenstvo.

 

Pratite nas

Mi volimo da pravimo velike stvari i obećavamo da nećemo stati. Pridružite nam se na našim društvenim mrežama i pomozite nam u tome svojim mislima i idejama!

Social

Kontakt

VK Smederevo
Despota Đurđa 4
11300 Smederevo, Srbija
Tel/Fax:026/621-027
veslacsd@mts.rs

Pretraga