petak, 07 jun 2019 11:22

PIONIRKE DO TRI PIONIRI DO JEDNOG ODLIČJA

Državno prvenstvo na ergometrima održano je minulog vikenda u Hali Ranko Žeravica na Novom Beogradu uz učešće više od 500 veslača i veslačica iz svih srpskih klubova. Veslački klub Smederevo je predstavljalo 35 veslača i 9 veslačica u konkurenciji juniora, kadeta i pionira. Aleksandar Filipović je bio prijavljen za ovo takmičenje ali se nekoliko dana pre šampionata povredio pa je morao da preskoči šampionat na ergometrima.

U takvoj konkurenciji  najbolje rezultate ostvarili su pionirke VK Smederevo. Iako su nastupile sa samo devet veslačica, Smederevke su osvojile tri medalje, po jednu zlatnu, srebrnu i bronzanu. Najsjajnije odličje pripalo je Milki Zdjelar i Milici Mladenović u dubl skulu, srebrne su bile u četverac skulu Maša Vasić, Milica Pejović, Jelena Vukelić i Teodora Stevanovska. Bronzanu medalju  u dubl skulu osvojile su Ana Soldatović i Nevena Stevanović.

Jedina medalja u konkurenciji pionira, srebrna,  pripala je Božidaru Kovačeviću i Dimitriju Simiću u dubl skulu.

U konkurenciji juniora solidan rezultat zabeležili su Lazar Ristić i Marko Torbica  plasmanom na četvrto, odnosno sedmo mesto. U konkurenciji kadeta peti je bio Miroslav Jovanović, a kod pionira Matija Bančov je zauzeo 12. mesto.

Zlatno odličje, nekako po tradiciji, kada se pojavi na šampionatu, pripalo je  Nikoli Otaševiću u konkurenciji veterana od 40 do 49 godina.

Prvo naredno takmičenje na kome bi trebalo da nastupe smederevski veslači je Kroacija Open u Zagrebu 14. i 15. aprila.

 

Pratite nas

Mi volimo da pravimo velike stvari i obećavamo da nećemo stati. Pridružite nam se na našim društvenim mrežama i pomozite nam u tome svojim mislima i idejama!

Social

Kontakt

VK Smederevo
Despota Đurđa 4
11300 Smederevo, Srbija
Tel/Fax:026/621-027
veslacsd@mts.rs

Pretraga