utorak, 13 septembar 2016 23:59

Veljko i Andrija vicešampioni Balkana

Veslački klub Smederevo imao je jednu ali odličnu posadu na Balkanskom prvenstvu održanom tokom vikenda u Kastoriji u Grčkoj. Titula vicešamšpiona pripala je juniorima Veljku Simiću i Andriji Stojkoviću u dvojcu bez kormilara. Rezultat dobija na značaju ako se zna da su ispred njih bili Grci četvrtoplasirani sa Svetskog juniorskog prvenstva i da su bili bolji od Rumuna koji su u četvercu na Evropskom prvenstvu osvojili bronzanu medalju.

Ovo je odličan rezultat naših momaka. Od njih su bili bolji Grca, a nije mala stvar biti ispred dvojca bez kormilara Rumunije. Medalja u Grčkoj došla je posle njihovog odličnog rada tokom cele godine i moram da kažem da sam se nadao dobrom rezultatu. To je u ovom trenutku bilo najznačajnije – rekao je za Naše novine trener VK Smederevo Aleksandar Smiljanić koji je radio sa juniorskim dvojcem.

Veljko i Andrija potvrdili su kvalitet i talenat koji nesporno poseduju. Na ovome ne smeju da stanu. Pred njima su godine dokazivanja i ukoliko nastave sa ovakvim radom biće pravi naslednici njihovih starijih drugova iz Veslačkog kluba Smederevo. Veslačka reprezentacija Srbije osvojila je na Balkanskom prvenstvu osam medalja, po četiri srebra i bronze.

Krajem septembra, 24. i 25.  najbolje veslače Smedereva očekuje nastup na državnom prvenstvu u svim kategorijama.

Pratite nas

Mi volimo da pravimo velike stvari i obećavamo da nećemo stati. Pridružite nam se na našim društvenim mrežama i pomozite nam u tome svojim mislima i idejama!

Social

Kontakt

VK Smederevo
Despota Đurđa 4
11300 Smederevo, Srbija
Tel/Fax:026/621-027
veslacsd@mts.rs

Pretraga