petak, 23 septembar 2016 00:00

Prilika za novo dokazivanje

Predstojećeg vikenda Ada Ciganlija ugostiće najbolje veslače na državnom prvenstvu u svim kategorijama. Tokomdvodnevnog nadmetanja za zvanje najboljih boriće se 238 posada, a među njima i 18 posada Veslačkog kluba Smederevo.Prvog dana, u subotu 24. Septembra na regatnu stazu izlaze pioniri i junori. Boje Veslačkog kluba Smederevo prvog dana braniće dve posade u četverac skulu ( prva posada:  Aleksa Garović, Todor Marković, Nikola Soldatović i  Andrija Jevtić, druga posada Lazar Živković, Vuk Bojanić, Dušan Popović i Boris Tomašev), zatim pionirski četverac sa kormilarom u sastavu Nikola Ilić, Lazar Obradović, Aleksandar Stevanović,Miroslav Jovanović i kormilar Veljko Vasiljević, dva dubl skula Petar Samardžija i Božidar Kovačević i Nikola Gačpar iVuk Marković.

U konkurenciji skifova veslaće trojica smederevskih pionira, Jakov Todorović,   Mladen Vukašinović i Luka Vasić.U juniorskoj konkurenciji VK Smederevo će imati tri posade. U dvojcu bez kormilara veslače Andrija Stojković i Lazar Dostanić, u dubl skulu Marko Jovanović i Danilo Selaković, a njih četvorica naći će se u četverac skulu.Drugog dana za naslove najboljih nadmetaće se kadeti i seniori. U konkurenciji kadeta VK Smederevo će imati tri posade. Lazar Ristić veslaće u skifu, Marko Torbica i Jovan Mišeljić u dubl skulu, dok će se u četverac skulu oprobati Miloš Nikolić, Jovan Mišeljić, Marko Torbica i Lazar Ristić.Na kraju u konkurenciji seniora za Veslački klub Smederevo nastupiće Dušan Bogićević i Aleksandar Filipović u skifu, njih dvojica u dubl skulu i četverac bez kormilara u sastavu Zoran Rajić, Marko Ristić, Uroš Dimitrijević i Dušan Slavnić (VK Crvena Zvezda).Šampionat na Adi Ciganliji biće pretposlednje ovogodišnje takmičenje. Tačka na 2016. godinu staviće se 15. oktobra kada će se u Novom Sadu održati poslednje treće kolo Omladinske lige Srbije.

Pratite nas

Mi volimo da pravimo velike stvari i obećavamo da nećemo stati. Pridružite nam se na našim društvenim mrežama i pomozite nam u tome svojim mislima i idejama!

Social

Kontakt

VK Smederevo
Despota Đurđa 4
11300 Smederevo, Srbija
Tel/Fax:026/621-027
veslacsd@mts.rs

Pretraga