utorak, 23 avgust 2016 23:57

Tri desetinke odnele polufinale

Uroš Dimitrijević, Zoran Rajić, Marko Ristić i Dušan Slavnić završili su nastup na Svetskom prvenstvu za seniore do 23 godine na 13. mestu. Posada sastavljena od trojice smederevskih i jednog veslača Crvene zvezde propustila je pravu priliku u prvoj kvalifikacionoj trci kada su u poslednjih 200 metara izgubili treće mesto koje je vodilo direktno u polufinale. U repesažu su u većem delu kontrolisali trku i delovalo je da će bez većih problema obezbediti plasman u polufinale. Nažalost, u finišu uprkos velikim naporima morali su da se zadovolje četvrtim mestom. Plasman u polufinale izostao je za 3 desetinke sekunde.

– Nivo i brzina četverca bez kormilara bolji su nego što je sam plasman u Roterdamu. Obe trke u kojima je veslao naš četverac bile su guste. Naši momci bili su u trci sa mnogo ekipa, što na kraju nije bilo dovoljno da nastave takmičenje. Ovo je veliko iskustvo za njih i nemam šta da im zamerim. Njima je ovo bio debitantski nastup na Svetskom prvenstvu za mlađe seniore. Ubeđen sam da im je sada jasnije šta treba da rade u budućnosti, koliko truda i rada treba da ulože da bi nadoknadili sekunde koje su im nedostajale – rekao je Dušan Kovačević član selektorske komisije VSS i koordinator rada mlađih seniora.

Pratite nas

Mi volimo da pravimo velike stvari i obećavamo da nećemo stati. Pridružite nam se na našim društvenim mrežama i pomozite nam u tome svojim mislima i idejama!

Social

Kontakt

VK Smederevo
Despota Đurđa 4
11300 Smederevo, Srbija
Tel/Fax:026/621-027
veslacsd@mts.rs

Pretraga