subota, 02 septembar 2023 19:05

FILIPOVIĆ I BEĐIK SUTRA STARTUJU U KVALIFIKACIJAMA

Kvalifikacionim trkama sutra na Adi Ciganliji počinje Svetsko prvenstvo u veslanju na kome će više od 1200 učesnika pokušati da se domognu medalja, ali i vize za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine. Tu priliku pokušaće da iskoristi veslač Smedereva Aleksandar Filipović koji će se Aleksandrom Beđikom veslati u dubl skulu. Naša posada vesla u prvoj od pet kvalifikacionih grupa a u konkurenciji su Ukrajina, Urugvaj, Španija, Rumunija i Nemačka.

Aleksandar Filipović smatra da je posada dobro uveslana i da može, već u Beogradu do olimpijske norme.

- Prijavljeno je 30 posada i zbog toga ima pet kvalifikacionih trka. Za početak, naš je zadatak da se nađemo na jednoj od prve četiri pozicije koje vode direktno u četvrtfinale. Sve su ovo ekipe sa kojima smo se trkali. Španci i Rumuni su malo brži od nas, ali mislim da sa svim ostalima možemo da se nosimo ravnopravno. Pripreme smo odlično odradili, spremali smo se u Kniću, Adi Ciganliji, a poslednje tri nedelje odadili smo na Srebrnom jezeru. Nadam se da ćemo uspeti da se nađemo među 11 najboljih dublova sveta. Biće "čupavo" ali mislim da to možemo da ostvarimo - nada se Filipović.

Ukoliko nekim lsučajem ne uspeju iz prve da se domognu četvrtfinala, naša posada imaće priliku da u repesažu dođe do prilike za nastavak takmičenja. Deset čamaca koji je ne uspeju da obezbede četvrtfinale boriće se za još četiri mesta, ali nadamo se da to neće biti potrebno Filipoviću i Beđiku koji će u nedelju na reegatnu stazu sa početkom u 13:29.

U drugoj kvalifikacionoj grupi veslaće Holandija, Belgija, Švedska, Bahrein, Moldavija i Australija, grupu tri čine Grčka, Kina, Češka, Litvanija, Kuba i Italija, u četvrtoj kvalifikacionoj grupi su Peru, Francuska, USA, Irska, Poljska i Velika Britanija. Poslednju petu grupu čine Novi Zeland, Hrvatska, Egipat, Norveška, Bugarska i Južna Afrika.

 

 

Pratite nas

Mi volimo da pravimo velike stvari i obećavamo da nećemo stati. Pridružite nam se na našim društvenim mrežama i pomozite nam u tome svojim mislima i idejama!

Social

Kontakt

VK Smederevo
Despota Đurđa 4
11300 Smederevo, Srbija
Tel/Fax:026/621-027
veslacsd@mts.rs

Pretraga