nedelja, 27 avgust 2023 22:23

DEVET POSADA - SEDAM MEDALJA

Veslači Smedereva ostvarili su odličan rezultat na četvrtoj poslednjoj, četvrtoj, regati Kupa Srbije koja je u nedelju održana na Adi Ciganliji. Bila je ovo na neki način uvertira za predstojeće Svetsko prvesntvo koje će se se održati u Beogradu na istom mestu od 3. do 10. septembra. Sa takmičenja koje je okupilo više od 300 veslača iz 15 klubova, smederevski veslači vratili su se sa sedam medalja, po tri zlatne i srebrne i jednu bronzanu. Ako se zna da je VK Smederevo na ovom takmičenju nastupio sa devet posada onda je jasno da je zabeležen odličan rezultat.

Najsjajnija odličja pripala su Milki Zdjelar i Milici Mladenović u skifu za seniorke odnosno juniorke i kadetskom dvojcu bez kormilara u kome su veslali Pavle Stojnić i Jovan Martinović. U istoj disciplini druga posada VK Smederev u sastavu Mihailo Stojanović i Matija Mratinković zauzela je dugo mesto. Preostala dva srebrna odličja pripala su kadetskom četvercu bez kormilara u kome su nastupili osvajači zlatne i srebrne medalje u dvojcima bez kormilara i kadetkinje u četverac skulu u sastavu Teodora Radilović, Sara Božinović, Anđelija Perović i Iskra Milosavljević. Bronzanom medaljom okitio se Đorđe Rapajić u kadetskom skifu.

Do kraja sezone mlađe kategorije VK Smederevo očekuju još tri takmičenja. Balkansko prvenstvo u Rumuniji, državno prvenstvo i poslednje kolo Omladinske lige Srbije koje će se održati u Zrenjaninu.

Pratite nas

Mi volimo da pravimo velike stvari i obećavamo da nećemo stati. Pridružite nam se na našim društvenim mrežama i pomozite nam u tome svojim mislima i idejama!

Social

Kontakt

VK Smederevo
Despota Đurđa 4
11300 Smederevo, Srbija
Tel/Fax:026/621-027
veslacsd@mts.rs

Pretraga