subota, 26 avgust 2023 20:24

DEVET POSADA ZA POSLEDNJU REGATU KUPA SRBIJE

Ada Ciganlija će u nedelju 27. avgusta biti domaćin četvrtog, poslednjeg, kola Kupa Srbije. Biće to, na neki način i uvertira za predstojeće prvensvto sveta koje će se održati na istom mestu od 3. do 10. septembra. Poslednje izdanje Kupa Srbije okupiće na jednom mestu veslače iz 15 klubova sa 170 prijavljenih posada sa više od 300 veslača.

Veslački klub Smederevo nastupiće sa devet posada u konkurenciji veslača i veslačica. U skifu za kadete veslaće Đorđe Rapajić, u istoj kategoriji u dvojcu bez kormilara nastupiće Pavle Stojnić i Jovan Marinković, a drugu posadu Smedereva predstavljaće Mateja Marinković i Mihailo Stojanović. Kadetski četverac  veslače u sastavu Mateja Mratinković, Mihailo Stojanović, Pavle Stojnić i Jovan Marinković. Anđelija Perović, Iskra Milosavljević, Tara Božanović i Teodora Radulović veslaće u kadetskom četvercu.

Jedinu posadu u konkurenciji  pionira čini posada četverac skula u sastavu Nikša Perović, Vukašin Rvović, Jovan Krivokapić i Marko Marinković. Poslednje dve posade čine Milica Mladenović u skifu za juniorke i Milka Zdjelar u skifu za seniorke.

Za ovogodišnje takmičenje u Kupu Srbije boduju se samo rezultati kadetskih posada, a u generalnom plasmanu vodi Crvena zvezda sa 80 bodova, ispred Partizana koji ima 50, Galeba sa 44 i Smedereva sa 40 poena. 

Takmičenje počinje u nedelju u 10 časova, kada su na programu kvalifikacione trke, dok finalne kreću u 13 časova.

Pratite nas

Mi volimo da pravimo velike stvari i obećavamo da nećemo stati. Pridružite nam se na našim društvenim mrežama i pomozite nam u tome svojim mislima i idejama!

Social

Kontakt

VK Smederevo
Despota Đurđa 4
11300 Smederevo, Srbija
Tel/Fax:026/621-027
veslacsd@mts.rs

Pretraga