četvrtak, 11 avgust 2022 21:13

FILIPOVIĆ I BEĐIK U REPESAŽU

Danas je u Minhenu počelo Evropsko prvenstvo u veslanju za seniore. Boje Veslačke reprezentacije Srbije brani pet veslača u tri posade. Jedini predstavnik VK Smederevo na skupu najboljih veslača Starog kontinenta je Aleksandar Filipović koji vesla u dubl skulu sa Aleksandrom Beđikom  iz Partizana. Njih dvojica sau danas u svojoj kvalifikacionoj grupi zauzeli četvrto mesto pa će mesto u polufinalu morati da potraže kroz repesaž. Srpska posada je do 1500 metara bila u igri za treće mesto koje vodi u polufinale ali u poslednjih 500 metara poklekli pred rukunskim dublom.

Repesaž je na programu sutra oko 10 časova. Pored Filipovića i Beđika, Srbiju u Minhemu predstavljaju Miloš Vasić i Martin Mačković u dvojcu bez kormilara i Viktor Pivač u skifu. Pivač je bio peti u svojoj grupi i on će kao i dubl skul morati u repesaž, a Vasić i Mačković su u svojoj grupi opravdali ulogu favorita i kao prvi se plasirali u polufinale.

FOTO- worldrowing.com

Pratite nas

Mi volimo da pravimo velike stvari i obećavamo da nećemo stati. Pridružite nam se na našim društvenim mrežama i pomozite nam u tome svojim mislima i idejama!

Social

Kontakt

VK Smederevo
Despota Đurđa 4
11300 Smederevo, Srbija
Tel/Fax:026/621-027
veslacsd@mts.rs

Pretraga