nedelja, 10 jul 2022 20:39

ŠESTO MESTO U LUCERNU, ODLIČNA UVERTIRA ZA MINHEN

Aleksandar Filipović i Aleksandar Beđik zauzeli su šesto mesto u A finalu na trećoj regati Svetskog kupa koji je danas završen u Lucernu. Srpski dubl skul je plasmanom u finale ostvario odličan rezultat jer su njih dvojica u čamac seli nepunih mesec dana pre ove regate. Srpski dubl skul nije dobor ušao u finale i već na startu bio u velikom zaostatku za vodećim čamcima. Uprkos svim nastojanjima za hvatanje priključka Filipović i Beđik nisu ponovili trku iz polufinala kada su 2000 metara izveslali za 6:11.68. Danas su ostvarili vreme 06:15.53.

Prvo mesto pripalo je hrvatskom dubl skulu u sastavu Martin i Valent Sinković, drugo mesto pripalo je posadi Australije za nešto manje od sekunde zaostatka, a bronzu su osvojili Španci, koji su dan ranije bili treći u polufinalnoj trci, iza Filipovića i Beđika.

Ostvarenje Aleksandra Filipovića i Aleksandra Beđika može da raduje pred naredno iskušenje koje ih očekuje za mesec dana. Minhen će od 11. do 14. avgusta biti domaćin Evropskog prvenstva za seniore i to će biti dobra prilika za ovu nofovormiranu posadu da se još bolje uvesla, a onda ni eventualna medalja ne bi bila nedostižna.

Pratite nas

Mi volimo da pravimo velike stvari i obećavamo da nećemo stati. Pridružite nam se na našim društvenim mrežama i pomozite nam u tome svojim mislima i idejama!

Social

Kontakt

VK Smederevo
Despota Đurđa 4
11300 Smederevo, Srbija
Tel/Fax:026/621-027
veslacsd@mts.rs

Pretraga