subota, 09 jul 2022 09:42

FILIPOVIĆ I BEĐIK U FINALU LUCERNA

Aleksandar Filipović i Aleksandar Beđik plasirali su se u veliko finale regate Svetskog kupa koji se održava u Licernu. Njih dvojica su danas u polufinalnoj trci zauzeli drugo mesto iz posade Australije, a ispred Španije. Naši veslači izveslali su ovu deonicu za 6:11.68. dok su Australijanci bili brži za nešto više od sekunde  (06:10.40). Preostale tri posade iz ove grupe ( Norveška 1, Norveška 2 i Belgija)  veslaće sutra u B finalu. 

Veliko finale na programu je u nedelju u 14 časova. Protivnici našim veslačima, osim pomenutih Australijanaca i Španaca, biće olimpijski šampioni iz Tokija u dvojcu bez kormilara posada Hrvatske (braća Valent i Martin Sinković), druga posada Litvanije i dubl skul Velike Britanije.

Plasman u finale jedne od najprestižnijih regata Svetskog kupa u Lucernu predstavlja veliki uspeh srpskog dubla koji je relativno skoro formiran.

 

Slika preuzeta sa sajta https://worldrowing.com/

Pratite nas

Mi volimo da pravimo velike stvari i obećavamo da nećemo stati. Pridružite nam se na našim društvenim mrežama i pomozite nam u tome svojim mislima i idejama!

Social

Kontakt

VK Smederevo
Despota Đurđa 4
11300 Smederevo, Srbija
Tel/Fax:026/621-027
veslacsd@mts.rs

Pretraga