utorak, 12 april 2022 19:58

SREBRO I BRONZA IZ ZAGREBA

Minulog vikenda Veslački klub Smederevo vastupio je na tradicioanlnoj regati Kroacija open, 38-a po redu, koja se održala u Zagrebu na Jarunu. Boje Smedereva branili su Aleksandar Filipović u konkurenciji seniora, Marko Torbica, senior B i Jovan Marinković kadet.

Filipović je drugog dana bio treći u skifu za seniore, Marko Torbica je zauzeo četvrto mesto u B finalu, a Jovan Marinković je bio drugi u četverac skulu sa dvojicom veslačima Begeja i veslačem Crvene zvezde.

Na regati je nastupilo Preko hiljadu veslača iz Slovenije, Srbije, Austrije, Bugarske, Estonije, Italije, Izraela, Mađarske, Slovačke, Turske, Moldavije i Hrvatske. Bila je to dobra prilika da se vivi koliko se uradilo tokom zimskih višemesečnih priprema.

Za nešto više od deset dana najbolji juniori Srbije, među njima i nekoliko veslača Smedereva, učestvovaće na izbornoj trci za sastav reprezentacije Srbije koja će učestvovati na Evropskom prvenstvu 21. i 22. maja u Sabaudiji u Italiji. Kvalifikacione trke za sastav reprezentacije su od 18. do 24. aprila u Beogradu.

Pratite nas

Mi volimo da pravimo velike stvari i obećavamo da nećemo stati. Pridružite nam se na našim društvenim mrežama i pomozite nam u tome svojim mislima i idejama!

Social

Kontakt

VK Smederevo
Despota Đurđa 4
11300 Smederevo, Srbija
Tel/Fax:026/621-027
veslacsd@mts.rs

Pretraga