subota, 30 april 2022 22:21

LAZAR NA EP, MILKA I MILICA U SREDU "JURE" EVROPSKU VIZU

Posle izbornih trka održanih pre nekoliko dana izvesno je da će boje Veslačke reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu za veslače do 19 godina, koje će se održati u Sabaudiji u Italiji, 21. i 22. maja, braniti mladi Lazar Živanović. On je u kombinovanom četverac skulu sa Ognjenom Dobrićem iz Grafičara, Sergejem Čipakom iz Palića i Markom Marićem iz Danubiusa izborio pravo da se pojavi na skupu najboljih juniora Evrope. Uspeh dobija na težini ako se zna da su sva četvorica momaka i dalje kadeti.

Priliku da se domognu vize za nastup na Evropskom prvenstvu imaće i dve veslačice Smedereva, Milka Zdjelar u skifu i Milica Mladenović sa Marijom Jakovljević iz Daubiusa u dvojcu. Njih dve su zbog bolesti propustile izbornu regatu i moraće da dokažu svoj kvalitet u sredu. trka je ranije planirana za ponedeljak, ali je odložena za sredu zbog najavljenih lošijih vremenskih prilika.

 Odličan rezultat ove posade. Momci su dve godine mlađi od svojih konkurenata i rezultat ostvaren na izbornoj regati pokazuje da se radi o vrlo talentovanim i perspektivnih kadeta koji su, mogu slobodno da kažem na svetskom nivou. Ostvarili su u proseku 4,6 sekundi lošije vreme u odnosu na dubl, pogotovo ako se zna da se radi o kadetima. Što se devojaka tiče, videćemo koliko mogu u ovom trenutku. Milka je skoro mesec ipo dana pauzirala zbog korone u februaru i martu, a pre izborne regate imala je grip i nije trenirala dve nedelje. Mislim da je dosta izmorena ali dobro izgleda na vodi i definitivno je najbrža u Srbije. Pitanje je da li je to dovoljno ua evropski nivo. Posada Milica Mladenović – Marija Jakovljević je nova ekipa sastavljena tek posle priprema i nisu imale mnogo vremena da se uveslaju. Videćemo kako će to izgledati i ako sada ne uspeju, slede pripreme za nastup na Svetskom prvenstvu, a do tada će biti vremena da se lepo uveslaju – smatra Luka Đorđević.

Posle dodatnih kontrolnih trka, veslače Smedereva u subotu 7. maja očekuje druga regata Kupa Srbije i druga regata Omladinske lige Srbije.

Pratite nas

Mi volimo da pravimo velike stvari i obećavamo da nećemo stati. Pridružite nam se na našim društvenim mrežama i pomozite nam u tome svojim mislima i idejama!

Social

Kontakt

VK Smederevo
Despota Đurđa 4
11300 Smederevo, Srbija
Tel/Fax:026/621-027
veslacsd@mts.rs

Pretraga