subota, 25 decembar 2021 10:59

ZAVRŠENA PRVA FAZA PRIPREMA U KOTORU

Kandidati za sastav seniorske i juniorske reprezentacije Srbije u veslanju vraćaju se danas iz Kotora gde su odradili prvu fazu priprema za novu sezonu. Od 18 kandidata, od 9.12. do danas, pripreme je odradilo i sedmoro smederevskih veslača. Na spisku su se našli senior Aleksandar Filipović i juniori i juniorke Vukašin Vujanović, Lazar Živanović, Jovan Marinković, Milka Zdjelar, Milica Mladenović i Jovana Vučić. Sa njima je radio i trener Luka Đorđević. Odmah posle novogodišnjih i božićnih praznika oni se ponovo sele, najverovatnije, u Kotor gde će odraditi drugu fazu priprema za sezonu u kojoj ih od jula očekuju velika međunarodna takmičenja.

Iako još nije utvrđen kalendar, izvesno je da će Evropsko prvenstvo za juniore i juniorke biti održano u Sabaudiji u Italiji od 27. do 29. maja, Svetsko prvenstvo u istoj kategoriji je krajem jula u Varezeu. Seniorsko prvenstvo Evrope održaće se sredinom avgusta u Minhenu, a Svetsko prvenstvo na programu je u drugoj polovini septembra u Račicama u Češkoj. Najbolji seniori sveta do 23 godine nadmetaće se u Hazevinkelu u Belgiji početkom septembra.

Pratite nas

Mi volimo da pravimo velike stvari i obećavamo da nećemo stati. Pridružite nam se na našim društvenim mrežama i pomozite nam u tome svojim mislima i idejama!

Social

Kontakt

VK Smederevo
Despota Đurđa 4
11300 Smederevo, Srbija
Tel/Fax:026/621-027
veslacsd@mts.rs

Pretraga