utorak, 08 novembar 2016 00:05

Nagrađeni najbolji veslači, treneri i prijatelji VK Smederevo

Kada se na jednom mestu okupe gotovo svi najbolji veslači Srbije svima je jasno da su svi oni tu iz tri razloga. Ili se radi o nekoj jakoj regati, eventulano venčanju nekoga od njih ili su svi po tradiciji,kada se bliži kraj godine, gosti Veslačkog kluba Smederevo na tradicionalnoj Veslačkoj večeri. Tako je bilo prošlog petka kada su po tradiciji izabrani najuspešniji veslači Smedereva u 2016. godini, treneri, ali i oni koji su pomogli da VK Smederevo i ove godine bude među najboljima u Srbiji.

U obraćanju prisutnima, predsednik VK Smederevo Dragoljub Paunović, zahvalio se veslačima, trenerima, roditeljima veslača, nastavnicima i profesorima, kao i direktorima smederevskih škola, a pre svega Gradskoj upravi kao i čelnicima Veslačkog saveza Srbije na pomoći koju su i ove godine pružili Veslačkom klubu Smederevo. On je izrazio nadu da će smederevski veslači u godini koja dolazi ostvarito još bolje rezultate.

Kao i prošle godine, gost na Veslačkoj večeri je bio zamenik gradonačelnice Bojan Teofilović.

– Veslački klub Smederevo je sportska institucija u našem gradu. Već godinama trajate i u lokalnoj samoupravi moramo da budemo zadovoljni na to kako predstavljate grad Smederevo na svim tkmičenjima gde se pojavljujete. Grad će i dalje nastaviti da vas podržava, a od vas se očekuje da nastavite sa ovakvim rezultatima.

Među nagrađenima ove godine su se našli juniorski vicešampioni Balkana u dvojcu bez kormilara Veljko Simić i Andrija Stojković, seniorski šampioni Srbije u četvercu bez kormilara i učesnici Svetskog prvenstva za mlađe seniore Uroš Dimitrijević, Marko Ristić i Zoran Rajić. Sa njima u čamcu je na tim takmičenjima bio veslač Crvene zvezde Dušan Slavnić.

U seniorskoj konkurenciji nagrade su pripale Aleksandru Filipoviću, seniorskom reprezentativcu, vicešampionu države u dubl skulu i osvajaču bronzane medalje na istom takmičenju u skifu. Drugi dobitnik nagrade je Dušan Bogičević učesnik Svetskog kupa u četvercu bez kormilara.

Ove godine dobitnik plakete „Nemanja Nešić“ je Andrija Stojković, a njemu je priznanje uručio prošlogodišnji dobitnik Marko Ristić.

Rezultati ostvareni na domaćoj i međunarodnoj sceni dobrim delom su zasluga trenera. Ove godine nagrađeni su Jugoslav Luković, Saša Dragutinović i Aleksandar Smiljanić.

Plakete za pomoć i podršku Veslačkom klubu Smederevo u 2016. godini uručene su Vladimiru Živojinoviću i Zoranu Nešiću.

Nebojša Ilić, član Selektorske komisije VSS o sezoni za nama i VK Smederevo:

Ono što je najvažnije u 2016. godini je da smo peti put ostvarili kontinuitet nastupa na Olimpijskim igrama. Sigurno je da su svi veslači koji su bili u programu za Rio 2016., a to su uglavnom bili veslači Partizana i Smedereva, dali svoj maksimum i da smo zajednički ostvarili cilj. Veslački klub Smederevo se i u ovom olimpijskom ciklusu pokazao kao jedan od stožer veslačkog sporta u Srbiji. Teško je komentarisati rezultate koji na nivou od jedne ili dve sekunde bacaju plasman od četiri-pet pozicija. Na početku smo novog olimpijskog ciklusa. U 2017. godini nas čeka Evropsko i Svetsko prvenstvo i tu ćemo videti kakvo nam je prolazno vreme. Domaćini smo i prvog Svetskog kupa u Beogradu gde imamo obavezu da nastupimo u najjačem sastavu. Nadam se da ćemo u Tokiju, mada je još rano za neke prognoze, imati minimum dve posade na Olimpijskim igrama.

Pratite nas

Mi volimo da pravimo velike stvari i obećavamo da nećemo stati. Pridružite nam se na našim društvenim mrežama i pomozite nam u tome svojim mislima i idejama!

Social

Kontakt

VK Smederevo
Despota Đurđa 4
11300 Smederevo, Srbija
Tel/Fax:026/621-027
veslacsd@mts.rs

Pretraga