petak, 30 septembar 2016 00:02

Zlato i po pet srebrnih i bronzanih medalja sa državnog prvenstva

Državno prvenstvo u veslanju, u svim kategorijama, održano minulog vikenda na Adi Ciganliji potvrdilo je dominaciju Partizana. Veslači Smedereva su i na ovogodišnjem šampionatu potvrdili da pripadaju vrhu srpskog veslanja. Posle dvodnevnog nadmetanja riznica je uvećana za 11 medalja. Osvojeno je jedno zlato i po pet srebrnih i bronzanih odličja. Najsjajnije su osvojili Marko Ristić, Zoran Rajić, Uroš Dimitrijević za Slavnićem iz Crvene zvezde u seniorskom četvercu bez kormilara. Oni su u velikom finalu za skoro četiri sekunde bili bolji od Partizanovog četverca u kome su veslali učesnici na Olimpijskim igrama Miloš Vasić i Nenad Beđik. U seniorskoj konkurenciji osvojene su još tri medalje. Bogičević i Filipović zauzeli su drugo odnosno treće mesto u skifu, dok su u dubl skulu bili drugi iza Marjanovića i Šljukića za manje od sekunde zaostatka.

Juniori VK Smederevo osvojili su dve medalje. Juniorski četverac skul, u sastavu Marko Jovanović, Danilo Selaković, Lazar Dostanić i Andrija Stojković, bio je drugi dok su Dostanić i Stojković u dvojcu zauzeli treće mesto. Kadeti Smedereva osvojili su jedno srebro i dve bronze. Vicešampioni države postali su u dubl skulu Marko Torbica i Jovan Mišeljić, a treće mesto pripalo je Lazaru Rakiću u skifu i četverac skulu u sastavu Miloš Nikolić, Jovan Mišeljić, Marko Torbica i Lazar Ristić.

Najmlađi veslači Smedereva okitili su se sa dve titule vicešampiona Srbije i jednim trećim mestom. Dve srebrne medalje pripale su četverac skulu u sastavu Aleksa Garović, Todor Marković, Nikola Soldatović i Andrija Jevtić, kao i četvercu sa kormilarom u kome su veslali Nikola Ilić, Lazar Obradović, Aleksandar Stevanović, Miroslav Jovanović i kormilar Veljko Vasiljević.

Pratite nas

Mi volimo da pravimo velike stvari i obećavamo da nećemo stati. Pridružite nam se na našim društvenim mrežama i pomozite nam u tome svojim mislima i idejama!

Social

Kontakt

VK Smederevo
Despota Đurđa 4
11300 Smederevo, Srbija
Tel/Fax:026/621-027
veslacsd@mts.rs

Pretraga