četvrtak, 06 oktobar 2022 21:44

ZLATO I SEDAM SREBRNIH MEDALJA ZA SMEDEREVCE

Veslači Smedereva osvojili su sedam medalja na državnom prvenstvu u veslanju u svim kategorijama, održanom na Adi Ciganliji. Jedinu zlatnu medalju za VK Smederevo osvojila je Milka Zdjelar u konkurenciji juniorki u skifu. Uspeh je upotpunila osvajanjem srebrne medalje iz Jovane Arsić iz VK Partizan u konkurenciji seniorki. Osim toga, okitila se srebrnom medaljom u dublu za juniorke sa klupskom drugaricom Milicom Mladenović. Poražene su od dubla Partizana vicešampionki Balkana.

 – Milka je odlično izveslala na državnom prvenstvu, kako kod juniorki, tako i u konkurenciji seniorki.   Nažalost, zbog pravila da ne može da se vesla u reprezentativnim čamcima, Milka je za ovu priliku veslala   u iznajmljenom čamcu i nije mogla da postigne maksimum. Naravno, i da je veslala u reprezentativnom   čamcu ne bi ugrozila Jovanu, ali je trka mogla da bude mnogo bolja. Ovako zaostala je desetak sekundi,   što nije loš rezultat za našu veslačicu  rekao je posle prvenstva Luka Đorđević.

 Zanimljivo da je Milka Zdjelar i prošle godine na državnom prvenstvu bila najbolja juniorka u skifu i srebrna u seniorskoj   konkurenciji.

 Aleksandar Filipović je bio srebrni u seniorskom skifu. Rezultat bi verovatno bio bolji ali treba reći da je samo desetak   dana pre šampionata Srbije Filipović učestovao na Svetskom prvenstvu na kome je zauzeo 15-o mesta. Odličan rezultat   ostvarili su Lazar Živanović i Jovan Marinković. Oni su, iako još kadeti, osvojili srebrnu medalju u juniorskom dvojcu bez   kormilara iza svetskih prvaka iz Partizana. Sutradan su u konkurenciji kadeta bili takođe drugi iza dvojca kojeg su   prethodnog dana pobedili u konkurenciji juniora. Njih dvojica su osvojili srebrnu medalju u četvercu bez kormilara sa   Mihajlom Stojanovićem i Pavlom Stojnićem. Poslednju, sedmu medalju osvojila je Teodora Radulović u skifu za pionirke.

 Najuspešniji klub ovogodišnjeg prvenstva je VK Partizan.

 Do zvaničnog kraja sezone ostala je još jedna regata koja će se održati 22. oktobra u Novom Sadu. Reč je o   tradicionalnoj daljinskoj regati i petoj regati Kupa Srbije.

Pratite nas

Mi volimo da pravimo velike stvari i obećavamo da nećemo stati. Pridružite nam se na našim društvenim mrežama i pomozite nam u tome svojim mislima i idejama!

Social

Kontakt

VK Smederevo
Despota Đurđa 4
11300 Smederevo, Srbija
Tel/Fax:026/621-027
veslacsd@mts.rs

Pretraga