nedelja, 11 septembar 2022 21:08

SMEDEREVCI ISKOVALI ŠEST MEDALJA U VIŠEGRADU

Veslači Smedereva osvojili su šest medalja na danas završenoj Balkanijadi održanoj u Višegradu. Posle tri odličja, osvojena u subotu, po jedno zlato, srebro i bronza, Smederevci su u nedelju kolekciju medalja upotpunili sa još tri medalje, jednom zlatnom i dve srebrne.

  Lazar Živanović je, posle zlata u dubl skulu, u nedelju osvojio najsjajnije odličje i u dvojcu bez kormilara i tako sa dva zlata postao najuspešniji smederevski veslač na Balkanijadi. Milka    Zdjelar izveslala je srebrnu medalju u skifu za juniore, a dan ranije bila je bronzana sa Milicom Mladenović u četverac skulu. Poslednju šestu medalju, srebrnog sjaja osvojio je Jovan        Marinković u kadetskom dvojcu bez kormilara. Dan ranije Jovan je osvojio srebro u sastavu osmerca sa kormilarom.

  Sa šest medalja, dve zlatne, tri srebrne i jednom bronzanom, ova generacija smederevskih veslača ostvarila je najbolji rezultat na Balkanskim prvenstvima ikada.

  Luka Đorđević koji je na licu mesta ispratio sve trke u Višegradu bio je prezadovoljan učinkom svojih pulena.

 - Verovao sam u ovu generaciju. Naporno su radili i spremali se za iskušenja u Višegradu. Naša   reprezentacija ostvarila je najbolji rezultat na Balkanskim  prvenstvima u poslednjih 12 godina.  Što   se našeg kluba tiče, nikada nismo osvojili ovoliko medalja na skupu najboljih kadeta i juniora   Balkana. Uz to, ove godine    je konkurencija pojačana veslačima iz Hrvatske. Imamo odličan   podmladak. Slobodno mogu da kažem da je Los Anđeles 2028. godine iza ugla - aludirao je Luka     Đorđević na Olimpijske igre u SAD za šest godina.

Veslači Srbije su na Balkanijadi u Višegradu osvojili 11 medalja, četiri zlatne, pet srebrnih i dve bronzane. To je bilo dovoljno za treće mesto u generalnom plasmanu zemalja učesnica.

Balkansko prvenstvo u veslanju jedno je od najvećih sportskih događaja u ovoj godini i okupilo je oko 400 takmičara iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Bugarske, Grčke, Severne Makedonije, Rumunije, Albanije i Turske.

Pratite nas

Mi volimo da pravimo velike stvari i obećavamo da nećemo stati. Pridružite nam se na našim društvenim mrežama i pomozite nam u tome svojim mislima i idejama!

Social

Kontakt

VK Smederevo
Despota Đurđa 4
11300 Smederevo, Srbija
Tel/Fax:026/621-027
veslacsd@mts.rs

Pretraga