subota, 13 avgust 2022 10:29

FILIPOVIĆ I BEĐIK U FINALU

Aleksandar Filipović i Aleksandar Beđik plasirali su se u finale evropskog prvenstva u veslanju koje se održava u Minhenu u Nemačkoj. Srpski dubl skul je posle nešto slabije izveslane kvalifikacione trke, u repesažu zauzeo prvo mesto, a danas u finalu drugo  mesto koje im je obezbedilo nastup u velikom finalu. Naša posada je tako dokazala da je skorašnji plasman u finale trećeg Svetskog kupa u Lucernu odraz kvaliteta koji ima posada koja je na okupu nešto duže od dva meseca.

Filipović i Beđik odveslali su danas odličnu trku. Od starta su delili drugo ili treće mesto sa posadom Litvanije koja je na kraju zauzela treće mesto. Španci su prvo mesto osvojili sa vremenom 06:33.71, Filipović i Beđik bili su drugi (06:36.55), a Litvanci su 2000 metara izveslali za 06:38.33.

Pored ove tri posade, u veliko finale iz drugog polufinala plasirali su se neprikosnoveni Hrvati braća Sinković, Martin i Valent i posade  Grčke i Italije.

Finale u disciplini dubl skul na programu je u nedelju od 12:59 časova.

Naslovna fotografija: https://worldrowing.com/

Pratite nas

Mi volimo da pravimo velike stvari i obećavamo da nećemo stati. Pridružite nam se na našim društvenim mrežama i pomozite nam u tome svojim mislima i idejama!

Social

Kontakt

VK Smederevo
Despota Đurđa 4
11300 Smederevo, Srbija
Tel/Fax:026/621-027
veslacsd@mts.rs

Pretraga