utorak, 18 maj 2021 22:02

FILIPOVIĆ BEZ ŠANSI U VAREZEU

Minulog vikenda u Lucernu je održana poslednja kvalifikaciona regata za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju. Jedini predstavnik Veslačkog kluba Smederevo Aleksandar Filipović nije uspeo da se domogne vize koja vodi na najveću planetarnu sportsku manifestaciju. U skifu je bila vrlo jaka konkurencija, mnogo jača nego nedavno na Evropskim kvalifikacijama u Varezeu, tako da je Filipović u prvoj trci, iz koje je samo prvo mesto vodilo u polufinale, zauzeo četvrto mesto, a u repesažu je bio treći, a samo dva prvoplasirana čamca su išla u polufinale. Tek sada se  vidi koliko je Filipovića koštala sekunda koja mu je nedostajala u Varezeu za treće mesto i plasman na OI. Prema rečima trenera Aleksandra Smiljanića upravo ta sekunda iz Varezea, ali i kvalitet rivala koštali su Filipovića boljeg plasmana.

– Osetilo se da mentalno nije mogao da se izbori sa onom jednom sekundom iz Varezea koja je nedostajala. To je imalo uticaja i na treninge posle regate u Italiji. To se videlo na treninzima i na samom takmičenju. Konkurencija je bila vrlo jaka, naročito u skifu. vreme pobednika govori da je to bila najjača disciplina u Lucernu. To se na neki način očekivalo. Ispao je Rus koji je bio drugi na kvalifikacijama u Varezeu, Poljak koji je bio peti na Evropskom prvenstvu u Varezeu. Prošli su skifista Kanade, pre tri godine prvak sveta za mlađe seniore i skifista Rusije. Kada se sve sagleda bilo je teško očekivati bolji rezultat iz Lucerna – istakao je Aleksandar Smiljanić.

Pratite nas

Mi volimo da pravimo velike stvari i obećavamo da nećemo stati. Pridružite nam se na našim društvenim mrežama i pomozite nam u tome svojim mislima i idejama!

Social

Kontakt

VK Smederevo
Despota Đurđa 4
11300 Smederevo, Srbija
Tel/Fax:026/621-027
veslacsd@mts.rs

Pretraga