petak, 09 april 2021 21:00

SEKUNDA DO OLIMPIJSKIH IGARA

Aleksandar Filipović nije uspeo da se u Varezeu domogne vize za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju. Smederevski veslač je relativno lako obezbedio plasman u finale u kome je do poslednjih 50-ak metara zauzimao treću poziciju koja je donosila plasman na Olimpijske igre. Nažalost u završnici trke ponestalo je snage i to je iskoristio skifista iz Mađarske koji je za nešto više od sekunde bio brži od Filipovića.

Naš veslač je ostao u Varezeu koji je domaćin i Evropskog prvenstva koje je danas počelo u ovom italijanskom gradu. Nažalost, posle neuspeha u kvalifikacijama, Aleksandar Filipović nije smogao snage da napravi nešto olji rezultat na EP. U svojoj trci je bio tek pet, a u repesažu je zauzeo treće mesto što je bilo nedevoljno za plasman u polufinale Evropskog prvenstva.  On će se u nastavku šampionata boriti za plasman od 13. do 18. mesta. Aleksandar Filipović imaće još jednu priliku za odlazak u Tokio. Poslednja šansa biće tradicionalna kvalifikaciona regata u Lucernu koja je na programu od od 16. do 18. maja

Pratite nas

Mi volimo da pravimo velike stvari i obećavamo da nećemo stati. Pridružite nam se na našim društvenim mrežama i pomozite nam u tome svojim mislima i idejama!

Social

Kontakt

VK Smederevo
Despota Đurđa 4
11300 Smederevo, Srbija
Tel/Fax:026/621-027
veslacsd@mts.rs

Pretraga