petak, 09 oktobar 2020 20:48

FILIPOVIĆ I MAČKOVIĆ ODLIČNIM VESLANJEM U POLUFINALU

Aleksandar Filipović i Martin Mačković osvojili su prvo mesto u repesažu i tako i obezbedili plasman u polufinale na Evropskom prvenstvu u Poznanju u Poljskoj. Naš dubl je “sporo” ušao u trku i posle prvih 500 metara bio je  na četvrtom mestu, dok je mesta u polufinalu bilo za tri najbrža čamca. Međutim, od tada su Filipović i Mačković samo ubrzavali, poboljšavali plasman na svakom prolazu, da bi u sjajnom finišu, u vremenu 6:22,18 minuta, prvi prošli kroz cilj, ispred posada Italije (6:23,52) i Španije (6:24,42), koje su takođe prošle u polufinale.

Polufinalna trka na programu je sutra nešto posle 10 časova, a u grupi, pored srpskog dvojca su još posade Belorusije, Irske, Rumunije, Holandije i Belgije.

Veselin Savić i Viktor Pivač veslaće u drugoj polufinalnoj grupi, a rivali će im biti Holandija, Španija, Rumunija, Poljska i Belorusija. Trka je na programu u 10:03. Plasman u finale obezbediće po tri prvoplasirane ekipe, a ostali čamci će se boriti za plasman od 7. do 12. mesta.

CLICK TO COMMENT
 

Pratite nas

Mi volimo da pravimo velike stvari i obećavamo da nećemo stati. Pridružite nam se na našim društvenim mrežama i pomozite nam u tome svojim mislima i idejama!

Social

Kontakt

VK Smederevo
Despota Đurđa 4
11300 Smederevo, Srbija
Tel/Fax:026/621-027
veslacsd@mts.rs

Pretraga