nedelja, 18 oktobar 2020 13:55

ZAVRŠENO EVROPSKO PRVENSTVO

Juče je u Poznanju  je u Poljskoj završeno Evropsko prvenstvo za seniore na kome je Od pet čamaca četiri se našlo u B finalu, a najbolji rezultat ostvarili su Veselin Savić i Viktor Pivač u dvojcu bez kormilara. Oni su superiornom vožnjom  u B finalu stigli do prvog mesta, odnosno do sedmog u generalnom plasmanu. Oni su deonicu od 2000 metara izveslali za 06:42.73 minuta. Drugo mesto pripalo je dvojcu Nemačke (06:45.79 ), a treće Belorusiji (06:45.97).   Od četvrtog do šestog mesta poređali su se  Poljaci, Francuzi i Grci.

Savić i Pivač su ovim rezultatom opravdali očekivanja jer su zajedno u čamcu nešto više od šest meseci i, što je evidentno, kod njih ima mnogo prostora za napredak. Pre polaska za Poljsku Veselin Savić najavio je da mogu da budu prvi ili sedmi. Pogodio je ovo drugo, ali izvesno je da svojim nastupom nisu  razočarali. To se odnosi na njihove nastupe u sve tri trke, a naročito za polufinale u kome su ostali kratki plasmana u finale za 20 stotih delova sekunde. Sledi analiza u Savezu, ali je izvesno da se od ove posade tek očekuju dobri rezultati, pogotovo ako se izbore da brane boje Srbije u Tokiju 2021. godine na Olimpijskim igrama.

Još jedan Smederevac je ostavio solidan utisak na Evropskom prvenstvu. Aleksandar Filipović je u dubl skulu sa Martinom Mačkovićem zauzeo treće mesto u B finalu, odnosno deveto u generalnom plasmanu. Bolji od njih u B finalu bili su Nemci i Belgijanci, a iz njih ostali su Italijani, Belorusi i Španci. Njih dvojica sela su u čamac neposredno u pred polazak u Poznanj i sam plasman u B finale predstavlja dobar rezultat za ovu posadu.

FOTO - Veslački savez Srbije

Pratite nas

Mi volimo da pravimo velike stvari i obećavamo da nećemo stati. Pridružite nam se na našim društvenim mrežama i pomozite nam u tome svojim mislima i idejama!

Social

Kontakt

VK Smederevo
Despota Đurđa 4
11300 Smederevo, Srbija
Tel/Fax:026/621-027
veslacsd@mts.rs

Pretraga