utorak, 05 maj 2020 12:24

DEVETORICA SMEDEREVSKIH JUNIORA U TRCI ZA EVROPSKU VIZU

Pandemija korona virusa, sa kojom se bori ceo svet, ostaviće dubok kraj na sve sfere društvenog života. Iz cele priča, naravno, nije izuzet ni sport. Ostali smo bez Olimpijskih igara u Tokiju, veliki broj atletskih takmičenja, stopirana su brojna fudbalska takmičenja, košarka je takođe na stend baju. U zavisnosti od situacije, moguće je da se pojedina sportska dešavanja održe, ali malo ko se usuđuje da licitira datumima.
Slična situaija je i sa sportom u Srbiji. Sva sportska takmičenja su prekinuta, treninzi se ne održavaju, mada ima onih koji su u kućnim uslovima radili koliko se moglo.
Takav slučaj je sa Veslačkim klubom Smederevo. Smederevci su sa mnogo optimizma su ušli u 2020. godinu. Sve je bilo usmereno ka jednom cilju – da se kroz kvalifikacije neko od smederevskih veslača, Aleksandar Filipović ili Veselin Savić domognu Tokija i Olimpijskih igara. Nažalost, igre su odložene za narednu godinu ali to ipak nije sprečilo veslače Smedereva, pre svega seniore i juniore da nastave sa treninzima. U tu svrhu trenažeri su prebačeni u domove smederevskih veslača koji su svakog dana nasstavili sa treninzima, koliko je to moguće u datim okolnostima.


Sve njih obradovala je nedavno vest koju je objavila FISA – Svetska veslačka federacija. Naime, doneta je odluka na Bordu Evropske veslačke federacije i Veslačkog saveza Srbije da se Evropsko prvenstvo za juniore održi 26. i 27. septembra u Beogradu. Prvobitno je bilo planirano da naš glavni grad najbolje juniore Evrope ugosti 30. i 31. maja.
Seniorsko prvenstvo sveta održaće se u Poznanju od 9. do 11. oktobra. Termin nije promenjen jedino za seniore do 23 godine koji će se na Svetskom prvenstvu okupiti 5. i 6. septembra u Duizburgu.
Veslački savez Srbije utvrdio je i datume izbornih regata za odlazak na Svetsko prvenstvo. Aleksandar Filipović i Veselin Savić trebalo bi da izbore vizu od 10. do 13. septembra, a za sada kao mesto održavanja izborne regate figurira Srebrno jezero.
Što se juniora tiče izvesno je da će oni kartu za naatup na Adi Ciganliji pokušati da nabave na Srebrnom jezeru, a u planu su dve kvalifikacione regate.
Veslački klub Smederevo ima odličnu generaciju juniora, od kojih nekoliko već ima iskustvo sa velikih međunarodnih takmičenja. Kandidati za nastup na Evropskom prvenstvu su Miroslav Jovanović, Nikola Soldatović, Andrija Jevtić, Vuk Marković, Konstantim Šujić, Dušan Popović, Todor Marković, Veljko Vukašinović i Petar Samardžija.

Pratite nas

Mi volimo da pravimo velike stvari i obećavamo da nećemo stati. Pridružite nam se na našim društvenim mrežama i pomozite nam u tome svojim mislima i idejama!

Social

Kontakt

VK Smederevo
Despota Đurđa 4
11300 Smederevo, Srbija
Tel/Fax:026/621-027
veslacsd@mts.rs

Pretraga