utorak, 05 maj 2020 12:12

TRENINZI U KUĆNIM USLOVIMA

Početak vanrednog stanja u našoj zemlji najbolje seniore VK Smederevo zatekao je na Srebrnom jezeru gde su obavljali poslednju fazu priprema za sezonu od koje se mnogo očekivalo. Pre svih, Aleksandar Filipović i Veselin Savić. Njih dvojica bili su u najužoj kombinaciji da se na kvalifikacijama u Varezeu i Lucernu izbore za vizu za nastup na Olimpijskim igrama. Sada kada se zna da su Olimpijske igre u Tokiju otkazane za narednu godinu, seniori VK Smederevo treniraju u svojim kućama na ergometrima trudeći se da koliko toliko ostanu u formi sa nadom da će uskoro na vodu.


FISA je u međuvremenu ottkazala mnoga takmičenja, pored kvalifkacionih regata u Varezeu i Lucernu, definitivno se neće veslati dva Svetska kupa, a pod velikim znakom pitanja je juniorsko prvenstvo Evrope koje je trebalo da se održi u Beogradu krajem maja, kao i Evropske univerzitetske igre od 22. do 24. jula, takođe u našem glavnom gradu.
Slična je situacija sa najboljim juniorima Smedereva. Njima za utehu ostaje tračak nade da će se Svetsko prvenstvo za juniore i seniore do 23 godine na Bledskom jezeru održati, kako je planirano, od 15. do 23. avgusta. Aduti VK Smederevo za ovo veliko takmičenje su Miroslav Jovanović, Andrija Jevtić i Nikola Soldatović. Njih trojica odradili su sve pripreme koje je organizovao Veslački savez Srbije i prema svemu viđenom imali bi lepe izglede na Evropskom prvenstvu u Beogradu za dobar plasman.
Prema informacijama iz jednog od najuspešnijih klubova iz našeg grada, i oni treniraju u kućnim uslovima ne bi li bili spremni za eventualni nastavak sezone.
Slična situacija je i sa mlađim kategorijama koje su poverene Urošu Dimitrijeviću. Dečaci i devojčice ovog kluba odradile su odlično zimske pripreme na klubu, a jedan broj njih, 19 – 14 dečaka i 5 devojčica, sredinom februara odradili su visinske pripreme na Zlataru. Osim trčanja u prepodnevnim i podnevnim satima, u večernjim satima trenirali su u teretani, a nije izostalo ni plivanje.
Dimitrijević je prezadovoljan zalaganjem svih učesnika na ovim pripremama, ali zbog epidemije izostao je savezni test koji je trebalo da se održi 21. marta, kao i prva trka na Adi Ciganliji 25. aprila u okviru prvog kola Kupa Srbije i Omladinske lige.

Pratite nas

Mi volimo da pravimo velike stvari i obećavamo da nećemo stati. Pridružite nam se na našim društvenim mrežama i pomozite nam u tome svojim mislima i idejama!

Social

Kontakt

VK Smederevo
Despota Đurđa 4
11300 Smederevo, Srbija
Tel/Fax:026/621-027
veslacsd@mts.rs

Pretraga