utorak, 05 novembar 2019 07:59

NAŠ KLUB NAGRADIO NAJUSPEŠNIJE U 2019. GODINI

Po tradiciji.dugoj nekoliko decenija, Veslački klub Smederevo i ove godine je na Veslačkoj večeri proglasio najuspešnije veslače i veslačice u godini na izmaku, a uručena su i priznanja najzaslužnijim a za razvoj veslačkog sporta u našem gradu. U godini na izmaku veslači Smedereva imali su čime da se raduju i pohvale. Godinu u kojoj su obeležili 95 godina postojanja kluba, VK Smederevo pamtiće po brojnim uspesima na domaćoj, ali i međunarodnoj sceni.  Da će godina biti berićetna videlo se na prvenstvu Srbije na ergometrima kada su bili naš najuspešniji klub. Na državnom prvenstvu samo je VK Partizan u generalnom plasmanu bio bolji od Smederevaca.  Ime našeg grada čulo se širom sveta gde su nastupali naši veslači. Osim na Svetskom prvenstva za seniore, na kome su nastupili Aleksandar Filipović i Veselin Savić, jedan naš veslač imao je tu privilegiju da godinu dana pre svih isproba reatnu stazu u Tokiju. To je pošlo za rukom Nikoli Soldatović koji je bio učesnik juniorskog prvenstva sveta u glavnom gradu Japana. Osim toga, Nikola je bio i učesnik Evropskog šampionata u sastavu četverca sa kormilarom, a sa Balkanskog šampionata vratio se sa bronzanom medaljom.

Sve to bilo je dovoljno da Đorđe Višacki, svojevremeno veslač naše reprezentacije, a sada generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije, Nikoli Soldatoviću uruči plaketu “Nemanja Nešić”.

U godini na izmaku, osim odličnih rezultata, VK Smederevo pamtiće po ozbiljnom ulaganju u novu opremu. Tako su, zahvaljujući gradu, kupljena dva nova čamca, skif i kombinovani dvojac i dubl, a posle pola decenija nabavljena su dva polovna osmerca. To su, pored ostalog razlozi što se u VK Smederevo sa nestrpljenjem čeka nova 2020. godina. Svi se nadaju da će bar jedan od dvojice kandidata za odlazak u Tokio, Aleksandar Filipović ili Veselin Savić, uspeti da obezbede normu za Olimpijske igre.

Osim Nikole Soldatovića, ove godine za postignute rezultate narađeni su Milica Mladenović, Jovana Vučić, Teodora Stevanovska, Milica Pejović, Milka Zdjelar, Petar Samardžija, Veljko Vukašinović, Dušan Popović, Vuk Marković, Andrija Jevtić, Marko Torbica, Aleksandar Filipović i Veselin Savić. Velike zasluge za ostvarene rezultate pripadaju i trenerima. Ove godine na spisku nagrađenih našli su se trener Uroš Dimitrijević i prvi trener Aleksandar Smiljanić.

Ovogodišnji dobitnici najvišeg klupskog priznanja plakete “dr Božidar Đorđević” za doprinos razvoju veslačkog sporta su Milutin Radivojević i Aleksandar Milivojević.

Kao i prethodnih godina, veslačkoj večeri prisustvovao je, pored ostalih, i Nebojša ilić član selektorske komisije koji je imao reči hvale za VK Smederevo.

– Uvek je zadovoljstvo doći u Smederevo na tradicionalno druženje veslača i prijatelja veslanja u Smederevu. Dolazim više od 30 godina na ovo druženje, ne samo zato što simpatišem ovaj klub i grad, već zato što Veslački klub Smederevo jedan od rasadnika talenata i svi znate da je veliki broj članova ovog kluba branio boje naše zemlje. Sada nas očekuje olimpijska godina i ja se iskreno nadam da će se neki od veslača Smedereva izboriti za odlazak u Tokio. Svetska veslačka federacija je ove godine promenila pravila za odlazak na Olimpijske igre. Da su ostala stara pravila Veselin Savić bi već sada počeo pripreme za nastup na najznačajnijoj sportskoj smotri. Bez obziran a to, četverac u kome vesla Veselin ima velike izglede da se u Lucernu domogne olimpijske vize. Ja sam uveren da će to njima poći za rukom. Što se ostalih veslača tiče, ovaj klub se, posle smene generacija, vratio na velika. Bili su drugi na državnom prvenstvu, nastupili sa na brojnim međunarodnim takmičenjima i mislim da će, baš ova generacija, voditi glavnu reč narednih godina u našoj zemlji – naglasio je Nebojša Ilić.

– Smederevci bi trebalo da budu ponosni na svoje veslače. Svake godine se ovde okupljamo da se još jednom podsetimo na rezultate, ali da se družimo sa našom nekadašnjim rivalima. Mislim da je fantastična stvar da jedna, ne tako velika sredina kao što je Smederevo ima jedan ovako veliki klub. Meni je vrlo drago šro su ljudi koji vode ovaj klub moja generacija sa kojima smo prošli puno toga i siguran sam de će nekim novim klincima omogućiti da se bave sportom na vrhunskom nivou. Veslački klub Smederevo u ovom trenutku ima dvojicu vrhunskih veslača koji znaju kako se postižu veliki rezultati. Samo da podsetim da se do zlata u veslanju teško dolazi. To je pošlo za rukom dvojici veslača Smedereva, a to nije lako pored svetskih velesila kakve su Engleska, Francuska, Nemačka Italija i mnoge druge. Mislim da i Filipović može do norme. Da li će to biti u skifu ili nekom drugom čamcu to za sada ne znamo – rekao je generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Đorđe Višacki.

Pored velikog broja prijatelja kluba, sponzora, donatora, bivših veslača, gostiju iz drugih klubova, tradicionalnoj večeri prisustvovali su članovi Gradskog veća Jasmina Vojinović, Saša Branežac i Miloš Milosavljević, predsednik Saveza sportova Smederevo.

Pratite nas

Mi volimo da pravimo velike stvari i obećavamo da nećemo stati. Pridružite nam se na našim društvenim mrežama i pomozite nam u tome svojim mislima i idejama!

Social

Kontakt

VK Smederevo
Despota Đurđa 4
11300 Smederevo, Srbija
Tel/Fax:026/621-027
veslacsd@mts.rs

Pretraga