ponedeljak, 13 januar 2020 15:56

JOVANOVIĆU BRONA SA EP NA ERGOMETRIMA U PRAGU

Veslač Smedereva Miroslav Jovanović ostvario je odličan rezultat osvajanjem bronzane medalje na Evropskom prvenstvu na ergometrima koje je danas održano u Pragu u Češkoj. Veslač Smedereva zauzeo je treće mesto sa rezultatom 6:17.2. Prvo mesto pripalo je Ukrajincu Artemu Zaharovu koji je deonicu od 2000 metara izveslao za 6:09.0, a srebro je pripalo Tomašu Pustehovskom iz Pardubica iz Češke. Miroslav Jovanović je veslao u konkurenciji veslača U19 i ovim rezultatom najavio je konkurenciju za jednu od medalja na državnom prvenstvu na ergometrima koje će se održati 1. februara u Zrenjaninu.

Kao koordinator rada mlađih selekcija Srbije, sa Miroslavom Jovanovićem u Pragu je bio i Luka Đorđević.

–  Rezultati sa treninga stavljali su nas u redove favorita za osvajnje zlatne medalje… Projekcija je bila jače vreme od izveslanog zlata ali tako je to na velikim takmičenjima. Jos su to sedamnaestogodišnjaci i za razliku od iskusnih seniora mnogo su podložniji pritisku. U svakom slucaju jedan jako lep rezultat, bronzana medalja na Evropskom prvenstvu i lepa uvertira za Evropsko na vodi koje ce ove godine biti krajem maja odrzano u Beogradu – rekao je Luka Đorđević.

U međuvremenu, najbolji seniori Srbije, među kojima su i dvojica smederevskih veslača, Aleksandar Filipović i Veselin Savić, nalaze se u Kojčegizu u Turskoj gde je u toku druga faza priprema za novu sezonu i kvalifikacije za odlazak na Olimpijske igre u Tokio.

Pratite nas

Mi volimo da pravimo velike stvari i obećavamo da nećemo stati. Pridružite nam se na našim društvenim mrežama i pomozite nam u tome svojim mislima i idejama!

Social

Kontakt

VK Smederevo
Despota Đurđa 4
11300 Smederevo, Srbija
Tel/Fax:026/621-027
veslacsd@mts.rs

Pretraga