sreda, 11 septembar 2019 16:24

SMEDEREVCI BEZ VIZA U LINCU

Finalnim trkama u nedelju je završeno Svetsko prvenstvo u veslanju. Veslački klub Smederevo imao je dvojicu predstavnika na najvećem veslačkom takmičenju u ovoj godini.

Aleksandar Filipović je nastupio u skifu, najbrojnijoj discipline sa čak 42 čamca, i u generalnom plasmanu zauzeo je četvrto mesto u C finalu, ukupno je bio 16.
Veselina Savića samo su tri sekunde delile od vize za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju. Evropski prvak u dvojcu bez kormilara iz 2014. godine, nastupio je u četvercu bez kormilara u kome su, pored njega, veslali Igor Đerić, Nenad Beđik i Viktor Pivač. Ova posada uspela je da se, u vrlo jakoj konkuerenciji, domogne B finala u kome su na kraju zauzeli peto mesto, u generlanom plasmanu bili u 11-i. Prvih osam četveraca dobijalo je vizu za Tokio 2020.
- Siguran sam da je četverac mogao i među prvih osam posada, odnosno i među dve najbolje u B finalu, koje su obezbedile olimpijsku normu samo da su nam neke stvari bile naklonjene. Beđik je mesec dana kuburio s povredom, Savić se vratio posle pauze od dve godine, Pivač je propustio ceo zimski period priprema jer je bio u Americi... S obzirom na vreme koje nam je ostalo za predan rad, četverac se vrlo dobro ukomponovao. Videćemo kakva će biti konkurencija na dopunskim kvalifikacijama, ali faktički četverac je treći iza čamaca koji su uzeli olimpijsku kartu, a deliće se još dve, tako da ima realne šanse da ode u Tokio. Filipović je u prvoj trci bio fenomenalan. U četvrtfinalu je na žalost izgubio ritam, ali skif je izuzetno komplikovan i zahtevan. Ako se uzme u obzir da je bio bolji od polovine učesnika i da šansu ima i u evropskim kvalifikacijama, i od njega može da se očekuje zapažen rezultat jer ima prostor za napredak – rekao je za sajt Veslačkog saveza Srbije Nebojša Ilić korodinator programa za seniore i mlađe seniore VSS.

Pratite nas

Mi volimo da pravimo velike stvari i obećavamo da nećemo stati. Pridružite nam se na našim društvenim mrežama i pomozite nam u tome svojim mislima i idejama!

Social

Kontakt

VK Smederevo
Despota Đurđa 4
11300 Smederevo, Srbija
Tel/Fax:026/621-027
veslacsd@mts.rs

Pretraga