sreda, 11 septembar 2019 16:18

FILIPOVIĆ I SAVIĆ PREKO LINCA "JURE" TOKIO

Veslači Smedereva odlično su startovali na Svetskom prvenstvu u veslanju koje je u nedelju počelo u Lincu u Austriji. Aleksandar Filipović je u skifu, u kome je prijavljeno najviše čamaca – 44, ubedljivo slavio u svojoj kvalifikacionoj grupi i tako obezbedio plasman u četvrtfinale koje je na programu u sredu 28. avgusta. Veselin Savić je u četvercu bez kormilara u kvalifikacijama zauzeo poslednje peto mesto iza Poljske, Rumunije, Južne Afrike  Češke. Propušteno u kvalifikacijama naša posada u sastavu: Igor Đerić, Veselin Savić, Nenad Beđik i Viktor Pivač, uspela je da nadoknadi u repesažu. Srpski četverac odveslao je odličnu trku i osvajanjem drugog mesta u repesažu izborio plasman u polufinale među 12 najboljih četveraca sveta. Rivali četvercu u represažu su bile posade Austrije, Danske, Egipta  i  Nemačke. Prvo mesto pripalo je četvercu Nemačke.

– Prva trka je plaćena jednim novim iskustvom, i dobro je što se desilo u prvoj trci jer smo imali drugu šansu. Naime, imamo dvojicu mladih veslača koji iza sebe imaj sebe mnogo trka ali ovo im je prvi nastup na seniorskom A prvenstvu. Preambiciozno smo krenuli u kvalifikacijama i, naravno, pregoreli u toj želji. U drugoj trci sve je bolje izgledalo. U polufinalu imamo realne šanse da se borimo za prva tri mesta koja vode u finale i direktan plasman na Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.. Sve je moguće ali je i veliki ulog za sve ekipe. Videćemo šta će biti, nadamo se najboljem – rekao je Veselin Savić.

Polufinalna trke četverca bez kormilara na programu je u četvrtak posle 12 časova. Četverac Srbije veslaće u grupi sa Holandijom, Italijom, Velikom Britanijom, Rumunijom i Švajcarskom.

Pratite nas

Mi volimo da pravimo velike stvari i obećavamo da nećemo stati. Pridružite nam se na našim društvenim mrežama i pomozite nam u tome svojim mislima i idejama!

Social

Kontakt

VK Smederevo
Despota Đurđa 4
11300 Smederevo, Srbija
Tel/Fax:026/621-027
veslacsd@mts.rs

Pretraga