utorak, 16 jul 2019 12:36

FILIPOVIĆ, SAVIĆ I SOLDATOVIĆ NA PRIPREMAMA NA SREBRNOM JEZERU

Za nešto više od tri nedelje Tokio će ugostiti najbolje juniore sveta na prvenstvu u veslanju. Posle nastupa na Evropskom, veslač Smedereva Nikola Soldatović nastupiće i na ovom velikom takmičenju. Ovog puta  u četvercu koji je osvojio prvo mesto na regati na Bledskom jezeru. Pored njega u čamcu će biti Dušan Stefanović, Slavko Savić i Nikola Kolarević. Ovi momci pripremali su se nedelju dana u Smederevu, a od četvrtka formu stiču na Srebrnom jezeru gde će biti do 30. jula. Nakon toga sledi povratak kućama i pakovanje kofera za dalek put koji je planiran za 31. jul. Sve ovo vreme sa srpskim četvercem bez kormilara radio je trener smederevskih veslača Aleksandar Smiljanić.

Dok se juniori pripremaju za Tokio, najbolji seniori žele da u što boljoj formi dočekaju Svetsko prvenstvo koje će se održati u Lincu od 25. avgusta do 1. septembra. Veslački klub Smederevo ima dvojicu potencijalnih reprezentativaca. Na Srebrnom jezeru pripremaju se Aleksandar Filipović i Veselin Savić.

Iako ima još dosta do ovog velikog takmičenja, očekuje se da će Aleksandar Filipović veslati, kao i na Evropskom prvenstvu, u skifu, dok će Veselin Savić biti član četverca u kome će veslati Nenad Beđik, Viktor Pivač i Igor Đerić. Seniori će boraviti na Srebrnom jezeru do 21. jula, a nakon toga sledi selidba  u Višegrad.

Pratite nas

Mi volimo da pravimo velike stvari i obećavamo da nećemo stati. Pridružite nam se na našim društvenim mrežama i pomozite nam u tome svojim mislima i idejama!

Social

Kontakt

VK Smederevo
Despota Đurđa 4
11300 Smederevo, Srbija
Tel/Fax:026/621-027
veslacsd@mts.rs

Pretraga