ponedeljak, 05 avgust 2019 09:53

SMILJANIĆ I SOLDATOVIĆ ČEKAJU ŽREB U TOKIJU

Juniorska reprezentacija Srbije u veslanju stigla je pre dva dana u Tokio koji će od 7. do 11. avgusta biti domaćin juniorskog prvenstva sveta. Našu zemlju predstavljaće četverac bez kormilara u sastavu  Nikola Soldatović (Smederevo), Nikola Kolarević (Grafičar), Slavko Savić (Crvena zvezda) i Dušan Stefanović (Danubijus 1885). Sa njima je trener iz VK Smederevo Aleksandar Smiljanić.

– Odradili smo do sada četiri treninga na vodi. Ostalo je da uradimo još neka sitna podešavanja i sve će biti spremno za početak prvenstva što se tiče čamca. Staza i svi objekti na stazi su novi, završeni su pre mesec dana. Ovo je glavna proba za Olimpijske igre naredne godine tako da je organizacija savršena. Prijavljeno je deset posada  iz Španije, Velike Britanije, Nemačke, Grčke, Italije, Rumunije, Indije, Australije, SAD i Srbije. Biće formirane dve grupe od poet posada. Prvoplasirani ide direktno u polufinale, ostali u dva repesaža traže još četiri mesta u a finalu. Sigurno nam neće biti lako jer su svi došli da veslaju finale – raportira iz dalekog Tokija Aleksandar Smiljanić.  Žreb je u utorak u 15 časova po lokalnom vremenu, a u 8 ujutru po našem. Dve kvalifikacione trke su u četvrtak, u 3.10 i 3.15 po našem, a repesaž sutradan u 3.05. Polufinalne trke u ovoj disciplini nema. B finale je u subotu, u 4.05, a finale u nedelju u 4.

Naš četverac je u Tokiju dočekalo izuzetno toplo i sparno vreme. Vlažnost je mnogo veća nego u Srbiji i to bi moglo donekle da oteža posao našoj posadi. Zanimljivo je da je regatna staza, na kojoj će se naredne godine održati trke na Olimpijskim igrama, za 53. juniorski šampionat sveta napravljena na prostoru nekadašnje deponije. Iako duva jak vetar to se na stazi ne oseća jer je betonska obala visoka od 2 do 4 metra.

 
 

Pratite nas

Mi volimo da pravimo velike stvari i obećavamo da nećemo stati. Pridružite nam se na našim društvenim mrežama i pomozite nam u tome svojim mislima i idejama!

Social

Kontakt

VK Smederevo
Despota Đurđa 4
11300 Smederevo, Srbija
Tel/Fax:026/621-027
veslacsd@mts.rs

Pretraga