subota, 22 jun 2019 15:21

FILIPOVIĆ NA EP U LUCERNU

U Lucernu u petak 31. maja počinje Evropsko prvenstvo u veslanju. Boje reprezentacije Srbije na ovom šampionatu braniće veslač Smedereva Aleksandar Filipović. On će pokušati da se skifu domogne što boljeg plasmana.

Posle zimskih priprema, odličnog rezultata na ergometrima i zlata osvojenog na regati u Pija de Luku, Filipović ovaj šampionat dočekuje, posle priprema na Plivskom jezeru, u odličnom raspoloženju.
- Pripreme na Plivskom jezeru, koje su trajale 15 dana, su prošle odlično i u dobroj sam formi. Mislim da bi plasman u finale biti fantastičan uspeh jer je konkurencija u skifu jaka, ima sedmorica veslača koji se bore za medalju. Nedostaje samo još veslač sa Novog Zelanda pa da bude Svetsko prvenstvo.
Tokom priprema Filipovićev skif je ostvarivao dobra vremena, ali kako Filipović ističe to ne može da bude merilo.
- Trening je jedno, a trka sasvim drugo. Mnogo će zavisiti od žreba. Do sada je prijavljeno 25 čamaca. Tačan broj će se znato u četvrtak. Od rivala koje poznajem tu su Damir Martin iz Hrvatske, Ondrej Osinjak iz Češke, skifisti Nemačke, Litvanije i Velike Britanije.
Trebalo je da na ovom šampionatu učestvuje i Veselin Savić ali je on morao da propusti nastup u Lucernu zbog zdravstvenih problema.
Šampionat u Lucernu počinje u petak, kvalifikacionim trkama, istog dana su repesaži, a u subotu se voze polufinala. Finalna nadmetanja na programu su u nedelju.

Pratite nas

Mi volimo da pravimo velike stvari i obećavamo da nećemo stati. Pridružite nam se na našim društvenim mrežama i pomozite nam u tome svojim mislima i idejama!

Social

Kontakt

VK Smederevo
Despota Đurđa 4
11300 Smederevo, Srbija
Tel/Fax:026/621-027
veslacsd@mts.rs

Pretraga