subota, 22 jun 2019 15:25

FILIPOVIĆ 20. U LUCERNU

Na danas završenom Evropskom prvenstvu u Lucernu Smederevac Aleksandar Filipović zauzeo je drugo mesto u D finalu, osnosno 20. u generalnom plasmanu. Naš veslač nastupio je na prvom velikom međunarodnom takmičenju, posle nastupa u Italiji, sa mnogo ambicija ali ga je povreda, zbog koje je propustio nastup na Svetskom kupu u Plovdivu, omela da pokaže sve svoje mogućnosti. Zbog velikog broja skifova, čak 25, sa vrlo kvalitetnim veslačima, samo u ovoj disciplini veslalo se i četvrtfinale. Nažalost, nije uspeo da se plasira u polufinale i morao je u borbu za plasman od 19. do 24. mesta.

Ipak, do Svetskog prvenstva u Lincu, koje je na programu od 25.avgusta. do 1. septembra ove godine, ima dovoljno vremena da se Filipović spremi jer se na ovom šampionatu osvajaju vize za nastup na Olimpijskim igrama naredne godine. Dobro odrađene pripreme i rezultat na regati u Italiji, i nesumnjivi kvalitet koji poseduje Aleksandar Filipović daju nadu da može da se nadje na Olimpijskim igrama 2020. godine. Da li će to biti u skifu ili nekoj drugoj posadi, što je verovatnije, ostaje da se vidi.

Pratite nas

Mi volimo da pravimo velike stvari i obećavamo da nećemo stati. Pridružite nam se na našim društvenim mrežama i pomozite nam u tome svojim mislima i idejama!

Social

Kontakt

VK Smederevo
Despota Đurđa 4
11300 Smederevo, Srbija
Tel/Fax:026/621-027
veslacsd@mts.rs

Pretraga