subota, 22 jun 2019 14:04

Najava uspešne sezone

Veslački klub Smederevo, nikada do sada, u svojoj bogatoj klupskoj istoriji nije napravio rezultat sličan ovom na državnom prvenstvu na ergometrima koje je u nedelju održano u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu.  Član Izvršnog odbora VSS i koordinator juniorske i kadetske reprezentacije Srbije Luka Đorđević samouvereno je izjavio da klub nikada nije imao ovakvu generaciju veslača spremnih za najveća dostignuća. Opravdanje za ovoliki optimizam pokrepljivao je rezultatima na ergometrima koje su tokom priprema ostvarili smederevski veslači. Sve što je predvideo dogodilo se u Zrenjaninu.

Veslački klub Smederevo je sveukupni pobednik sa 74 boda. Drugo mesto sa 46 bodova pripalo je Partizanu, a Crvenoj zvezdi sa samo bodom zaostatka treće mesto.

   Potpuni trijumf smederevskih veslača mogao je da se nasluti posle nastupa seniora. Aleksandar Filipović zauzeo je drugo mesto sa svetski vrednim rezultatom 5,49.6. Ispred njega bio je samo Miloš Vasić iz Partizana sa sekundom prednosti. Ipak, ovaj rezultat smederevskog reprezentativca obećava još bolje nastupe u sezoni  u kojoj najbolji srpski veslači “jure” olimpijsku normu za nastup u Tokiju.

- Danas je trka protekla onako kako sam i očekivao. Trka je bila teška i neizvesna, ali sam na kraju izgubio od Miloša Vasića. Ovih 5:49.5 je moje najbolje vreme i ujedno i klubski rekord. Rezultat pokazuje  pokazuje da sam jako blizu Milošu, i da mogu možda da ga dobijem na vodi. Jedino što mi ovo garantuje jeste to da ću sigurno imati neko mesto u reprezentativnom čamcu, ali u kom ne znam. Sada čekamo prvu međunarodnu regatu u Italiji, a u narednih mesec dana trebalo bi da se zna ko će šta da vesla, kada je reprezentacija u pitanju – ističe Aleksandar Filipović.

Pratite nas

Mi volimo da pravimo velike stvari i obećavamo da nećemo stati. Pridružite nam se na našim društvenim mrežama i pomozite nam u tome svojim mislima i idejama!

Social

Kontakt

VK Smederevo
Despota Đurđa 4
11300 Smederevo, Srbija
Tel/Fax:026/621-027
veslacsd@mts.rs

Pretraga