petak, 26 maj 2023 18:04

FILIPOVIĆ I BEĐIK U POLUFINALU EP

Alwksandar Filipović i Aleksandar Beđik plasirali su se u polufinale Evropskog prvenstva koje je juče počelo na Bledskom jezeru u Sloveniji. Naša posada do polufinala je stigla posle repesaža jer je, posle loše odveslane kvalifikacione trke i četvrtog mesta, svoj pravi kvalitet prikazala u repesažu. Filipović i Beđik bili su drugi iza dubla Nemačke sa vremenom 06:22.42, što je za 30 sekundi bolje nego u kvalifikacijama. Plasmanom u polufinale opravdali su nastup na Evropskom prvenstvu koje je, na neki način, uvertira za najbitniji događaj sezone, a to je Svetsko prvenstvo na kome će se "juriti" norme za odlazak na Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

 

Filipović i Beđik veslaće u drugoj polufinalnoj trci, a za rivale će imati sam krem najboljih evropskih dubl skulova. Naša posada veslaće u stazi broj šest, a od prve do pete staze nalaze se Rumuni, Francuzi, Španci, Holandjani i Italijani. U prvoj kvalifikacionoj trci, za prva tri mesta koja vode u A finale, nadmetaće se Begijanci, Litvanci, Hrvati, Irci, Moldavci i Nemaci. Prvo pufinale na programu je u subotu od 10:56, a drugo polufinale kreće od 11:04.

 

 

Pratite nas

Mi volimo da pravimo velike stvari i obećavamo da nećemo stati. Pridružite nam se na našim društvenim mrežama i pomozite nam u tome svojim mislima i idejama!

Social

Kontakt

VK Smederevo
Despota Đurđa 4
11300 Smederevo, Srbija
Tel/Fax:026/621-027
veslacsd@mts.rs

Pretraga