nedelja, 30 april 2023 22:24

10 MEDALJA SA TROFEJA BEOGRAD

Veslači Smedereva ostvarili su odlične rezultate na ovogodišnjoj Beogradskoj internacionalnih regati - Trofej Beograda. Svoje kolekcije obogatili su sa 10 medalja, pet zlatnih, jednu srebrnu i četiri bronzane. Prvog dana, u subotu, Smederevci su osvojili tri medalje, sve tri zlatne. Jovan Marinković i Pavle Stojnić bili su najbolji u dvojcu bez kormilara u juniorskoj i kadetskoj konkurenciji. Reprezentativac Aleksandar Filipović, koji se priprema za prvu regatu Svetskog kupa u Zagrebu i za Evropsko prvenstvo na Bledu krajem maja, je sa Aleksandrom Beđikom bio najbolji u dubl skulu.

Drugog dana prava žetva medalja za smederevske veslače. Poslednje dve zlatne medalje osvojili su Milica Mladenović u skifu za juniorke i Đorđe Rapajić u kadetskom skifu. Jedina srebrna medalja pripala je Milki Zdjelar koja je bila druga iza, za sada, nerpikosnovene Jovane Arsić. U istoj trci treće mesto pripalo je Milici Mladenović.

Do bronzanih odličja stigli su još Mihajlo Stojanović u kadetskom skifu, Lazar Živanović u skifu za juniore i kadertski četverac skul u sastavu Mihajlo Stojanović, Đorđe Rapajić, Matija Mratinković i Pavle Stojnić.

Konkurencija je ove godine bila izuzetno jaka u svim kategorijama. Nastupilo je 12 domaćih i jedan klub iz Bugarske sa 220 posada sa više od 300 veslača. Ovo je ujedno bila i jedna od proba za veliki spektakl, svetsko prvenstvo koje će se početkom septembra održati u Beogradu. Biće to lepa prilika da se naš veslač Aleksandar Filipović domogne mesta koje direktno vodi na Olimpijske igre koje će se 2024. godine održati u Parizu. U međuvremenu, Aleksandar Filipović i Aleksandar Beđik nastavljaju pripreme za prvi Svetski kup u Zagrebu i Evropsko prvenstvo na Bledu na kome će pokušati da poprave plasman od prošle godine kada su zauzeli četvrto mesto.

Istovremeno, u Beogradu nastavlja sa pripremama i Lazar Živanović koga očekuje prvenstvo Evrope za juniore koje će se održati 20. i 21. maja u Briv Lja Galjardu u Franacuskoj. 

Pratite nas

Mi volimo da pravimo velike stvari i obećavamo da nećemo stati. Pridružite nam se na našim društvenim mrežama i pomozite nam u tome svojim mislima i idejama!

Social

Kontakt

VK Smederevo
Despota Đurđa 4
11300 Smederevo, Srbija
Tel/Fax:026/621-027
veslacsd@mts.rs

Pretraga