petak, 09 oktobar 2020 14:10

FILIPOVIĆ U DUBLU, SAVIĆ U DVOJCU

Filipović u dublu, Savić u dvojcu

Narednog petka u Poznanju počinje senioprsko Evropsko prvenstvo u veslanju. Veslački klub Smederevo imaće dvojicu preedstavnika na ovom velikom takmičenju. Veselin Savić će veslati u dvojcu bez kormilara sa Viktorom Pivačem iz Grafičara, a Aleksandar Filipović će sa Martinom Mačkovićem, veslati u dubl skulu.
Savić je pravo nastupa u Poznanju obezbedio tek nakon izbornih regata u duelu sa, do tada, velikim favoritima Vasićem i Mačkovićem. Filipović je gotov celokupne pripreme odradio u skifu, ali je rukovodstvo Saveza odlučilo da na ovom najvećem veslačkom takmičenju u svetu ove godine nastupi u dublu.
- Mi smo ekipa koja je tek nedelju dana zajedno u čamcu. Za sad to ide dobro, ali videćemo kako to izgleda na trkama. Prvi utisak je dobar. Iza mene je dobar pripremni period, imajući u vidu kakva je bila godina i ova situacija sa pandemijom, mislim da smo dobro radili, spremni smo i to sada treba pokazati na vodi. Prijavljeno je 19 čamaca, ali mislim da su Francuzi otkazali učešće. Znaćemo nešto više posle svih prijava – rekao je pred polazak u Poznanj Aleksandar Filipović.
Veselin Savić, vlasnik zlatne medalje sa Evropskog prvenstva iz Beograda spreman je za ovo takmičenje.
- Mislim da smo dostigli jedan visok nivo uveslanosti, a ima još mnogo prostora za napredak. To i jeste glavni cilj jer se nadam nastupu na Olimpijskim igrama u Tokiju. Sećam se da je 2014. bila izuzetna konkurencija. Sada je situacija slična. Pred nama je jedino takmičenje u godini. Svi su došli, poput Hrvata, olimpijskih i svetskih šampiona, Italijani sa olimpijskom bronzim i svetski šampioni. Tu su i Rumuni vicešampioni sveta, Španci finalisti svetskog prvenstva i učesnici Olimpijskih igara. Francuzi i mnogi drugi. Mi imamo visoka očekivanja. Moguće je da budemo prva, a moguće i sedmi. Sve se rešava na stazi, od trenutka inspiracije. Imamo dboru brzinu, ali sve će trke reći – smatra Veselin Savić.
Evropsko prvenstvo i veslanju ove godine održava se u Poznanju u Poljskoj. Prve kvalifikacione trke su petak, a žreb je planiran za četvrtak.

Pratite nas

Mi volimo da pravimo velike stvari i obećavamo da nećemo stati. Pridružite nam se na našim društvenim mrežama i pomozite nam u tome svojim mislima i idejama!

Social

Kontakt

VK Smederevo
Despota Đurđa 4
11300 Smederevo, Srbija
Tel/Fax:026/621-027
veslacsd@mts.rs

Pretraga