subota, 05 oktobar 2019 13:12

VK SMEDEREVO KUPIO DVA NOVA ČAMCA

Veslački klub Smederevo danas je medijima, prijateljima kluba, sponzorima i donatorima predstavio nove čamce kupljene tokom ove godine. Vozni park Veslačkog kluba Smederevo od danas je bogatiji za dva nova čamca firme Empaher iz Nemačke, jednog od najboljih svetskih proizvođača opreme za veslanje.

U želji da nastavi sa dobrim rezultatima na domaćoj, a pre svega međunarodnoj sceni, rukovodstvo Veslačkog kluba Smederevo donelo je odluku o kupovini dva nova čamca, skifa i dvojca - dubl skula. Pored toga, posle skoro pola veka, nabavljena su dva polovna osmerca, a "flota" je obogaćena i za dva polovna četverca. Govoreći o ovoj vrlo značajnoj investiciji, predsednik VK Smederevo Miljan Popović rekao je prisutnima da su novi čamci kupljeni od sredstava koja je klub dobio od grada Smedereva.

- Moram da se zahvalim gradu koji nam je pomogao da posle mnogo godina kupimo vrhunske čamce sa kojima, tako se nadamo, možemo do vrhunskih rezultata. Interesantno je da smo poslednji osmerac kupili 1971. godine. Uz pomoć prijatelja i sponzora kupili smo i doterali dva osmerca iz Engleske. Pošto imamo vrhunske sportiste seniore, odlučili da zajedno sa gradom krenemo u nabavku novih čamaca. Bez vrhunskim takmičara i vrhunske opreme nema ni vrhunskih rezultata. Vrednost ovih čamaca je oko 34 000 evra, odnosno onoliko koliko smo ove godine dobili od grada. Kada se tome dodaju sredstva koja smo izdvojili za osmerce i dva četverca, dolazimo do cifre od blizu 43 000 evra - rekao je Popović.

Saša Branežac, član Gradskog veća zadužen za sport, naglasio je da je Veslački klub Smederevo ambasador našeg grada u Evropi i svetu, ali da su,  osim činjenica da je vozni park uvećan za nekoliko čamaca, najveće bogatstvo kluba dečaci i devojčice koji u velikom broju treniraju u Veslačkom klubu Smederevo.

- Želim, pre svega, vama da se obratim, jer sa druge strane stoje ljudi koje dugo znam. Vama, kao nekoj budućnosti Veslačkog kluba Smederevo, želim da kažem da je ovaj klub jedna od najboljih ambasadora našeg grada u svetu. Čast je biti član ovog kluba, a ovo što se sada dogodilo je samo jedan logičan sled događaja. Grad je uvek podržavao ovaj klub, bio ponosan na njega i nadam se da će i u narednom periodu grad pomagati Veslački klub Smederevo. Od vas se očekuju medalje, kao što su to radili vaši prethodnici, kao što to rade sadašnje generacije i kao što ćete to i vi raditi u budućnosti. Pravo je zadovoljstvo videti ove čamce u vašem hangaru. Želim, vam svima puno uspeha u radu - naglasio je Saša Branežac.

Luka Đorđević član Izvrčnog odbora Veslačkog saveza Srbije i član UO VK Smederevo, konstatovao je, kao neko ko je 35 godina u VK Smederevo, da su prvi Empaher čamci u Smederevo stigli početkom 90-ih godina prošlog veka. Ti čamci su tada, sa ljudima koji su preuzeli klub, udarili temelje sadašnjeg kluba, naglasio je Đorđević i dodao.

- Vrlo sam zadovoljan što vidim ovu nijansu žute boje u našem klubu. Pored zelene, klupske, boje, žuta boja novih čamaca bi na neki način mogla da nagovesti još bolje rezultate u godinama koje slede. U toku je smena generacija i ja se iskreno nadam da ćemo kao i do sada zajedno sa partizanom i Crvenom zvezdom biti najbolji u Srbiji. Očekuje i medalje sa velikih svetskih takmičenja, Kada govorimo o medalji sa Olimpijskih igara, to je jedan veliki projekat koji sami ne možemo da uradimo. Možemo da se izborimo za odlazak na najveću sportsku smotru i razmišljamo u tom smeru, ali medalja bi morala da bude zajednički projekat kluba i grada. U klubu imamo iskusne ljude koji su učestvovali u pravljenju sadašnjeg imidža kluba, ali i mlade ambiciozne trenere, koji sa ovim novim čamcima i velikim brojem talentovanih dečaka i devojčica mogu do još boljih rezultata. Zato koristim priliku da se zahvalim gradu na pomoći jer nivo kojim se mi bavimo je vrlo zahtevan i bez njihove pomoći teko da bi bili na ovom sadašnjem nivou - smatra Luka Đorđević.

 

Promociji novih čamaca prisustvovao je i Veselin Savić. Evropski prvak iz 2014. godine u dvojcu bez kormilara, sa Dušanom Bogićevićem, iza sebe ima zadovoljavajuću sezonu.

- Sezona je bila zadovoljavajuća, pogotovo ako se zna da sam napravio pauzu od nekoliko godina. Uspeo sam da se vratim i u kratkom vremenskom periodu ostvarim solidne rezultate. To u ovom trenutku nije bilo dovoljno za odlazak na Olimpijske igre ili neki značajniji plasman na Evropskom i Svetskom prvenstvu. Sledi sezona koja bi mogla da me odvede na Olimpijske igre u Tokiju. Mnogo faktora će odlučivati. Za sada je u opticaju četverac ali ima još varijanti i videćemo šta će na kraju reći Stručni štab Veslačkog saveza Srbije. Čeka se Lucern gde će se održati kvalifikaciona regata. Biće jako teško jer samo dva prvoplasirana čamca stiču pravo nastupa u Tokiju - najavljuje Veselin Savić.

Pratite nas

Mi volimo da pravimo velike stvari i obećavamo da nećemo stati. Pridružite nam se na našim društvenim mrežama i pomozite nam u tome svojim mislima i idejama!

Social

Kontakt

VK Smederevo
Despota Đurđa 4
11300 Smederevo, Srbija
Tel/Fax:026/621-027
veslacsd@mts.rs

Pretraga