subota, 22 jun 2019 11:19

SMEDEREVCI SA 15 POSADA NA DRŽAVNOM PRVENSTVU

Državnim prvenstvom u svim kategorijama, narednog petka i subote na Adi Ciganliji završava se ovogodišnja takmičarska veslačka sezona u Srbiji. Najbolji veslači Srbije nadmetaće se na Adi Ciganliji sa željom da što boljim rezultatima stave tačku na ovogodišnju, vrlo napornu, sezonu.

Smederevci će se na ovom takmičenju pojaviti sa 15 posada. Prvog dana šampionata, u petak, nadmetaće se juniori i pioniri.

U konkurenciji juniora, za što bolji plasman boriće se Marko Torbica i Miroslav Jovanović u dublu, dok će u četverac skulu, pored Torbice i Jovanovića , veslati Andrija Jevtić i Nikola Soldatović.

Pioniri Smedereva veslaće u četvercu sa kormilarom (Matija Bančov, Vuk Simić, Luka Božilović, Lazar Stojković i kormilar Ilija Stanojević) i u četverac skulu (Vojin Veljković, Nemanja Milanović, Marko Atanasijević i Nikola Pavić).

U konkurenciji pionirki za medalje će se nadmetati tri smederevske posade, dve u četverac skulu i jedan u dubl skulu. Prvu posadu četverac skula čine Milica Pejović, Milica Mladenović, Milka Zđelar i Teodora Stevanovska, a drugu Tara Lazić, Jovana Vučić, Nevena Stevanović i Ana Soldatović. U dubl skulu će veslati Jelena Vukelić i Maša Vasić.

Drugog dana na regatnu stazu izlaze najbolji kadeti i seniori Srbije.

Smederevo će imati samo dubl skul u konkurenciji seniora, a pored iskusnog Aleksandra Filipovića u čamcu će biti mladi Marko Torbica.

U kadetskom skifu nastupiće Miroslav Jovanović, u dvojcu bez kormilara veslače Andrija Jevtić i Nikola Soldatović, u dublu Dušan Popović i Veljko Vukašinović, a u četvercu bez i četverac skulu veslaće Vuk Marković, Nikola Soldatović, Andrija Jevtić i Miroslav Jovanović. Smederevo će do medalje pokušati da dođe i u kadetskom osmercu (Luka Vasić, Todor Marković, Lazar Živković, Konstantin Šujić, Petar Samardžija, Veljko Vukašinović, Dušan Popović, Vukašin Rajić i kormilar Ilija Stanojević).

Kod kadetkinja u četverac skulu veslaće Milica Pejović, Milica Mladenović, Milka Zdjelar i Teodora Stevanovska.

 

 

Pratite nas

Mi volimo da pravimo velike stvari i obećavamo da nećemo stati. Pridružite nam se na našim društvenim mrežama i pomozite nam u tome svojim mislima i idejama!

Social

Kontakt

VK Smederevo
Despota Đurđa 4
11300 Smederevo, Srbija
Tel/Fax:026/621-027
veslacsd@mts.rs

Pretraga